Sigorta atması

hilalbjk

Üye
Katılım
23 Şub 2021
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
38
Bizim evin şalteri 1 hafta önce sabah 7 gibi attı.hem evdeki 1 tane hem ana salter. Sonra ertesi gün sabah 5 de attı. 2 gün sonra akşam 7 de daha sonra 2 gun sonrada gece 1 de. Elektrikçi geldi ana şalteri değiştirdi içindeki kablolar mi yanmış ne. Sonra 2 gün sonra yine sabah 8.30 da attı. Farklı bişey kullanmıyoruz. Değişik bir şey olmadı. Kaçak olsa şalteri kaldırdığımız gibi atmaz mi.
hep aynı hem evdeki atıyor hem ana sigorta..

Birde alakası olabilir mi bilmiyorum ama evin içindeki atan şalterin bağlı olduğu oda da bilgisayar ve modemin takılı olduğu 3 lu priz kalorifer borularının altından geçiyor. O attırıyor olabilir mi

bide bu evdeki atan sigortanın bağlı olduğu odada sadece laptop ve modem çalışıyor. balkon oraya bağlı orada da kombi var. kombiden kaynaklı olabilir mi. ama öyle olsa sürekli atmaz mı?
bahçe bağlı bide oraya orda da bahçe lambaları var ama sürekli açık değiller..

neden olabilir acaba?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Atan sigortaların fotoğraflarını buraya ekler misiniz?
Birde daire içindeki panonun..
 
Elektrikçi arkadaş gelip daha büyük sigorta takıp gitmiştir büyük ihtimalle.
Çok çıkış almışlar o sigorta dan alakası yok ama sağlıklı değil.
Bahsettiğiniz üçlü fişi başka bir odada deneyin içinden kabloları kopmuş kısa devre yapıyor olabilir. kombinin kendine ait küçük bir değerde yine sigortası olmasi lazım yani kombiden şüphelenmiyorum . Bahçedeki lambalar şüpheli. En iyisi siz sigorta kutusunun fotoğrafını atın. Yardımcı olmaya çalışırız.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,847
Kullanıcılar
449,596
Son üye
anilhikmet

Yeni konular

Geri
Üst