Siemens V20 sürücü parametreleri hakkında yardım

Thracian59

Üye
Arkadaşlar selamlar herkese. Aynı konveyör sistemi üzerinde 2 adet motor ve sürücüm var, ikisi de aynı analog referansla çalışıyor ve son hızları parametrelerde eşit. Şöyle bir sorunum var, ikisine de aynı referans gerilimi gelmesine rağmen çıkış frekansları arasında yaklaşık 1hz gibi bir fark var. Parametreleri inceledim fakat bu aradaki farkı kapatabileceğim bir şey bulamadım. Daha hızlı olan sürücünün maksimum frekansını düşmeyi denedim fakat çözüm olmadı. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz.

Cıkıs gerilimi daha yuksek olan sürücünün analog girişine, 1N4001 gibi diyodu seri bağlamayı deneyin.

Cıkıs gerilimi daha yuksek olan sürücünün analog girişine, 1N4001 gibi diyodu seri bağlamayı deneyin.
Hocam öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Maksimum frekans 200Hz olduğu için düşük hız çalışmalarında düşük referans gerilimi geliyor, diyot gelen referansı tamamen sıfırlayabilir. Örneğin şu anda 0,65V civarı bir referans var ve 27hz çalışıyor.
Analog referans nereden geliyor ? Bağlantınız bu mu ?
Ekli dosyayı görüntüle 116462
Analog referansım sahadan geliyor 2 ve 5 numaralı terminallere bağlı.
Sürücü üzerindeki 0 Voltları ortak yapın(birleştirin)
Evet 0 voltlar birbirine irtibatlı.

Zaten iki sürücü analog girişleri ölçtüğümde aynı referans voltajını görebiliyorum. Bana gereken şey referans ile oynamadan sürücü ayarlarıyla çıkış frekanslarını olabildiğince birbirine yaklaştırmak.

Tekrardan selamlar, sabahtan beri manual inceliyorum. Sorunumu çözdüm. P1082 parametresinden maksimum frekansı ayarlıyoruz, bu sürücünün vereceği maksimum frekansı bildiriyor bize. Referansa göre frekans ayarını P2000 parametresi yapıyormuş. Hızlı olan sürücünün P2000 parametresini birkaç hz aşağıya çektiğimde (deneme yanılma:)) iki konveyörümün de hızlarını eşitledim. minimum hızda da maksimum hızda da tam olarak senkron çalışmaya başladılar.

Tekrardan selamlar, sabahtan beri manual inceliyorum. Sorunumu çözdüm. P1082 parametresinden maksimum frekansı ayarlıyoruz, bu sürücünün vereceği maksimum frekansı bildiriyor bize. Referansa göre frekans ayarını P2000 parametresi yapıyormuş. Hızlı olan sürücünün P2000 parametresini birkaç hz aşağıya çektiğimde (deneme yanılma:)) iki konveyörümün de hızlarını eşitledim. minimum hızda da maksimum hızda da tam olarak senkron çalışmaya başladılar.
Geri dönüş için çok teşekkürler. Kolay gelsin.

Ters yönlü çalışan altlı üstlü kayışlı 2 motorum vardı, bu motorların kayışları birbirine paralel olduğu için tamamıyla eşit hız senkron hareket etmesi gerekiyordu, üst kayışın daha hızlı alt kayışın daha yavaş olduğuna istinaden tarafıma arıza bildirildi. Kontrol ettiğimde P2000 değerlerinin (Max.referans devir) farklı olduğunu fark ettim. Bunları eşitlediğimde senkron döndüler.

Konu sahibi ile aynı konu, başka bir kullanım alanı ile örnek vermek istedim. İyi çalışmalar.

Forum istatistikleri

Konular
131,473
Kullanıcılar
455,394
Son üye
ADS11

Yeni konular

Geri