Siemens PLC VE G120 Sürücü Haberleşmesi

Merhaba,

Siemens IM 151-8 PLC ile G120 sürücüyü haberleştiremedim. TIA Portal aracılığı ile bağlanıp Control Panel kısmından motoru hareket ettirebiliyorum. Ancak PLC üzerinden program ile Telegram 1 ile ProfiNET haberleşmesinden hexadecimal olarak çıkış versem de hiçbir hareket olmadı. Yardımlarınızı bekliyorum.

Arkadaşlar merhaba,

Çözümü biraz vakit alsa da buldum. Sizinle paylaşmak istedim. MOVE komutu kullanarak IW256 ve IW258 üzerinden değer göndermeyi denemiş ancak hareket gözlemlememiştim. MOVE komut kısmına IW256 değerini girerken PIW256 şeklinde yazarsanız ancak o şekilde çalışıyor. Aynı şekilde de PIW258 yazmanız gerekiyor. Herkese iyi çalışmalar.

Piw 256 yazmanızın sebebi nedir ? 1500 veya 1200 serisinde sinaspeed kullanarak enable edip speed ref ile çevrim yapabilirsiniz

Piw 256 yazmanızın sebebi nedir ? 1500 veya 1200 serisinde sinaspeed kullanarak enable edip speed ref ile çevrim yapabilirsiniz
simatic managerde (s7-300/400) slave modül input outputları PIW/PQW şeklinde iken TIA Portal da IW şeklinde ya da P#IW şeklinde yazılır. TIA da S7-300/400 yazıyorsan da PIW/PQW aynı şekilde geçerlidir.

Geçtiğimiz aylarda başıma gelen bir sorundan da bahsetmek isterim, Simatic üzerinden S7-300 sürücü haberleşmesi yapıyordum hız referansını ısrarla PQW’den göndermeye çalıştım ama hiçbir şekilde sürücü bu referansı almadı. Siemens sürücülerde PQW şeklinde yapabiliyorsun ama Control Techniques Mentor Mp için PQD denemem gerekti. (Hız referansı double word olarak gönderiliyormuş CT Mentor mplerde)

Buna da dikkat etmekte fayda var

consistent data olayına dikkat etmek lazım. doğrudan PIW yada PQW yazmak yerine DPRD_DAT ve DPWR_DAT komutları ile haberleşmenin yapılması daha doğru.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…