siemens micromaster 420 bunu neden yapar?

elektrikçicüneyt

Profesyonel Üye
Katılım
6 Ağu 2007
Mesajlar
3,693
Puanları
1,306
Yaş
47
Konum
kocaeli
iki hafta önce bir güpür makinasının elektrik panosunu topladım.pano 5 yıllık var(sanırım)bağlatıları tamamen söküp bana anlatılan şekilde toplayıp çalıştırdım.motor boştayken hiç sorunsuz çalıştı.motoru yüke verince ilk başlarda çalışdı.fakat zamanla f0001 arızası vermeye başladı.motor ayarlarını kontrol ettim.normal bazı 1200 parametresini değiştirdim.motor zorlanınca geri ileri yapıp çalışmaya devam etti.fakat şimdi makinaya ip takıp çalışmaya başladılar.bazen iğneler bezde sıkışıp kalıyormuş ve sürücü f0005 arızası veriyor.f0005 arızası sürücü aşırı yüklü demek.ama motor sürücünün daha önce çalıştırdığı motor ve sürücüye uygun bir motor.makinada daha önce aynı motorla çalışıyormuş.makinanın sıkılığını kontrol ettim.normal elle bile dönüyor.
1-bu sürücü eski olduğundan mı?bu sorunu yaşıyorum?
2-eğer sürücünün eski olması etkilemez ise.hangi parametreyi değiştiirirsem bu sorunu çözerim.
ben yaptığım işlerde sorun yaşayınca bunu kafama takarım uyku bile uyuyamam.bana yardım edin ne yapacağım.
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
hayır.ama makinaya bağlı değilken denedim.sorunsuz çalıştı.makinayı bağlayınca problemler başladı.yani kayışları takınca zorlanmayla alakalı şeyler bunlar ama aynı makinayı 1,5kw motorda çalıştırıyor.benim kullandığım motor 2,2 kw.
 
başımın belası sürücü artık tokatla çalışmaya başlamış.makinayı kullanan arkadaşı gördüm bugün sürücü arıza verince elimle vuruyorum çalışmaya başlıyor dedi.bugün ilk defa 2 saat aralıksız çalışmış.arkadaşlar bana yardımcı olunda şu sorunu çözeyim.
dün makinaya tekrar bakmaya gittim.makina A0501 arızası vermeye başlamış.ilk önce F0001 arızası veriyordu bazı parametreleri değiştirdim.bir kaç saat çalıştı sonra F0005 arızası vermeye başlamış.şimdi onuda bırakmış A0501 arızası vermeye başlamış.devreye çok kaliteli bir UPS bağlı yani voltajla ilgili sorunum yok.ısıyla ilgili bir alarm verse harici bir fan takacağım ama arızalarda voltaj,süürücü aşırı yklü gibi komutlar veriyor.motor 2,2 kw.motor değerleri doğru.bu makinayı 1,5 kwlık motor bile çeviriyor ama 2,2 kw motorda sürücü arıza yapıyor.bu sorunları acaba siemens e mi yazmam gerekline dersiniz.
 
Say.C.Berkan Sanırım motor paremetrelerinin hesaplanması yapılmamış. P0340 paremetresini 1 yaptıktan sonra sürücüye start veriniz. Aşağıdaki paremetre listesi simens kulanım kulavuzundan alıntıdır.

P0340[3] Motor parametrelerinin hesaplanması Min: 0
CStat: CT Datatipi: U16 Birim: - Def: 0
P-Grubu: MOTOR Aktif: first confirm Hız.Dev.Al. No Max: 4
Çeşitli motor parametrelerini hesaplar :

P0344 Motor ağırlığı
P0346 Mıknatıslanma süresi
P0347 Mıknatıslanmanın giderilme süresi
P0350 Stator direnci
P0611 Motor I2t zaman sabiti
P1253 Vdc-kontrolörü çıkış sınırlandırması
P1316 Güçlendirme sonu frekansı
P2000 Referans frekansı
P2002 Referans akımı
Muhtemel Ayarlar:
0 Hesaplama yok
1 Tam parametrelendirme
2 Eşdeğer devre verisinin hesaplanması
3 V/f ve vektör kontrol verisinin hesaplanması
4 Yalnızca kontrolör ayarlarının hesaplanması
Index:
 
p0340 parametresini geçen gün aradım.ama bulabildimmi hatırlayamıyorum şimdi.ama bulduysam onu sıfır yaptım sanırım.birde 1 yapar denerim.yardımların için teşekkür ederim.
 
cüneyt bey özel mesjınıza cevap veremiyorum nedeninide bilmiyorum.

motorunuz yıldız mı üçgenmi bağlı?
hız konrollerde genelde üçgen bağlanır.
yıldızda rahat kalkar ama güç yoktur oyüzden hata veriyo olabilir.

öle bişi değilse bence önce makinayı resetlesen daha mantıklı olucaktır.

p0010 = 30
p0970 = 1
bunlar resetleme parametresi
 
motoru ben bağlamamıştım ve onu hiç kontrol etmedim.ilk fırsatta kontrol edeceğim.bu makinanın sürücüsü ilk takıldığından beri aynı hatayı yapıyormuş.ben panoyu dağıtıp enibaştan topladım.yardımlarınız için çok teşşekkür ederim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,208
Mesajlar
915,825
Kullanıcılar
449,987
Son üye
mavcil19

Yeni konular

Geri
Üst