siemens et200s modülünün tüm ışıkları aynı anda yanıp sönüyor

Merhaba arkadaşlar

2-3 gün öncesine kadar modül sorunsuz çalışıyordu sonra bir anda çalışmamaya başladı tüm ışıkları yanıp sönüyor göz kırpma gibi. Ayrıca modülün enerjisini kestim dönüşütürücünün çıkışını ölçtüm 24 V sabit ölçüyordum. Enerji verdikten sonra sabit voltaj ölçümü yapılmıyor. Bu yüzden yeni dönüştürücü taktım. Taktıktan sonra en sağ 4AI 2 wire bloğundan duman geldi. Eski dönüştürücüyü takınca yine aynı şekil sorun devam ediyor. Aklıma hiç bir şey gelmiyor neler yapabilirim ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Ekli dosyalar

• WhatsApp Image 2025-04-13 at 10.22.20.webp
    WhatsApp Image 2025-04-13 at 10.22.20.webp
    93.7 KB · Görüntüleme: 30
Merhaba arkadaşlar

2-3 gün öncesine kadar modül sorunsuz çalışıyordu sonra bir anda çalışmamaya başladı tüm ışıkları yanıp sönüyor göz kırpma gibi. Ayrıca modülün enerjisini kestim dönüşütürücünün çıkışını ölçtüm 24 V sabit ölçüyordum. Enerji verdikten sonra sabit voltaj ölçümü yapılmıyor. Bu yüzden yeni dönüştürücü taktım. Taktıktan sonra en sağ 4AI 2 wire bloğundan duman geldi. Eski dönüştürücüyü takınca yine aynı şekil sorun devam ediyor. Aklıma hiç bir şey gelmiyor neler yapabilirim ? Yardımcı olabilirseniz sevinirim şimdiden teşekkürler
Selamlar üstat öncelikle güç kaynağını değiştirmen doğru bir yaklaşım ama 4al 2 wire duman çıkan modül sistemin tümüne hata sinyali gönderiyor olabilir bu yüzden SF ışığında yanıyor . Duman çıkan modülü slotundan sök sistemi bu modül olmadan çalıştırmayı dene . Göz kırpma durursa arızanın neyden kaynaklandığı belli olur . Ama inşallah bu modülündeki arıza büyük ihtimalle de kısa devredir diğer modüllerine zarar vermiş olmasın . Ben arızayı hiç çalışmış panoda aramam arıza her zaman sahada olur bilinci ile hareket ederim bir arızaya yaklaşımım budur çünkü bir kere çalışan bir sistem ilk enerjide tüm ekipmanlar bağlı şekilde çalışan bir pano ömür boyu çalışır parmak atılmadığı sürece bence arıza varsa mutlaka sahadaki ekipmanlardan olur bir sahada bulunan bir analog sensör kısa devre yapmıştır faz felan temas etmiştir vs vs . O yüzden ben pano tasarlarken 24VDC pano için ayrı bir güç kaynağı sahadanki ekipmanlar içinde ayrı bir güç kaynağı kullanırım ve bu güç kaynaklarının eksilerini birleştiririm hep böyle yaparım siemens plc sistemlerimde sahadaki bir ekipmanımdaki arızada plc hiç zarar görmez ve 24v larımada sigorta üzerinden veririm garanti almış olurum sistemi .

Forum istatistikleri

Konular
131,043
Kullanıcılar
454,740
Son üye
Gani.

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.
Geri