2 kvA sessiz jeneratör.Öncelikle herkese merhaba, iyi bayramlar. Ben Endüstriyel Tasarım 2. sınıf öğrencisiyim ve projem için 3 tekerlekli bisikletli bir seyyar salep tezgahı tasarlamam isteniyor. Bunun için bir miktar araştırma yaptım ancak gerekli bilgiye ulaşamadığımı düşünüyorum, dolayısıyla bir bilene danışmaya karar verdim. Ürünüm için ekte gördüğünüz tipte bir salep kazanı kullanmayı düşünüyorum, elektrik değerleri de gördüğünüz gibi. Aklıma UPS kullanmak geldi ama bu tarz bir tüketimi ne kadar süre besleyebilir bilemiyorum. Her türlü öneriye açığım, sizce nasıl bir seyyar elektrik kaynağı kullanmam en mantıklısı olur?
Ekli dosyayı görüntüle 87314Ekli dosyayı görüntüle 87315
Aşağı yukarı 8-10 saat çalıştırabilirsem açıkçası en iyisi olur, ama gördüğüm üzere bu kazanlar genelde termostatlı oluyor dolayısıyla salep sıcakken gücü kesiyor. Tahminimce 4 saatlik bir tüketim benim işimi görecektir.1100 watt büyük rakam-değer, 5 amper büyük değer. kaç saat çalışacak önemli, ups boyu çok kısa kalır, inverterle yapayım desen aküler hem ağır olur hem de inverter kaldırmaz. çare jeneratör
bak genç adam, teori ile pratik her zaman uymaz. kağıt üzerinde yaptığın hesap çalıştırdığında seni hüsrana uğratır. 1100 watt'tan bahsediyoruz ve bu bir ısıtıcı, motor filan değil rezitans. hangi invertör bunu kaldırır ben hesap yapamam. hangi ups dayanır onu da hesaplayamam. jeneratör dayanır mı? sorusuna hiç cevap veremem. ama 5000 wattlık bir inverterün sadece elektrikli süpürge, 1500 watttlık bir su ısıtıcısı yada fön makinesi ile gümleyip bana tamire getirdiler. ütüyü filan saymıyorum. şimdi sen bana diyorsun bir güç depolama birimi ve bu bana bu şartlarda hizmet etsin. üzgünüm öyle birini tanımıyorum. üstüne üstlük bu bir seyyar araba. en kolay ve basit çözüm tabii ki bu iş için küçük tüpgaz, jeneratör bile ağlar.Aşağı yukarı 8-10 saat çalıştırabilirsem açıkçası en iyisi olur, ama gördüğüm üzere bu kazanlar genelde termostatlı oluyor dolayısıyla salep sıcakken gücü kesiyor. Tahminimce 4 saatlik bir tüketim benim işimi görecektir.
aküleri kaç ayda bir yeniliyor sormak lazımGüç yetişirmi ? bilmem
aküleri kaç ayda bir yeniliyor sormak lazım
Haklısınız, çok teşekkür ederim. Mümkün olduğu vakit üretici firmayla iletişime geçip onlarında önerisini alacağım, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmışlar mı bakacağım. Sanırım en doğru yol bu, tekrardan teşekkür ederim.bak genç adam, teori ile pratik her zaman uymaz. kağıt üzerinde yaptığın hesap çalıştırdığında seni hüsrana uğratır. 1100 watt'tan bahsediyoruz ve bu bir ısıtıcı, motor filan değil rezitans. hangi invertör bunu kaldırır ben hesap yapamam. hangi ups dayanır onu da hesaplayamam. jeneratör dayanır mı? sorusuna hiç cevap veremem. ama 5000 wattlık bir inverterün sadece elektrikli süpürge, 1500 watttlık bir su ısıtıcısı yada fön makinesi ile gümleyip bana tamire getirdiler. ütüyü filan saymıyorum. şimdi sen bana diyorsun bir güç depolama birimi ve bu bana bu şartlarda hizmet etsin. üzgünüm öyle birini tanımıyorum. üstüne üstlük bu bir seyyar araba. en kolay ve basit çözüm tabii ki bu iş için küçük tüpgaz, jeneratör bile ağlar.
Haklısınız, çok teşekkür ederim. Mümkün olduğu vakit üretici firmayla iletişime geçip onlarında önerisini alacağım, daha önce böyle bir şeyle karşılaşmışlar mı bakacağım. Sanırım en doğru yol bu, tekrardan teşekkür ederim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?