Ses sistemi parazit sorunu

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan krmlfc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

krmlfc

Üye
Focus 3 aracıma kendim focal 4380 model amfi taktım.Teybim ise fimex nav9912 model sonradan takılma android teyplerden.Amfi montajından sonra parazit sorunu yaşamaya başladım.Araba çalışınca motor sesine göre değişen bir parazit ve kullandığım elektrikli aksama göre değişen bi parazit sesi var.Sorunla ilgili tespit ettiklerim
-Rca kablolarını çıkarınca parazit sesi gidiyor.Aynı Kablonun yedeği vardı onu takıp denedim yine aynı durum oldu.
- Güç kablosu ve rca kabloları ayrı hattan gidiyor.Rca kablolarının geçtiği yerde arabanın orjinal tesisat kabloları var for x marka sarı renk kablo kiti kullandım.
-Klasik yöntemleri denedim rca kablosundan teybin gövdesine şase verdim düzelmedi
-Teybin gövdeye arabadan yeni şase kablosu bağladım yine çözülmedi
-Amfinin şase kablosu 1 metre uzunluğunda ve arabanın boyasını kazıyıp öyle bağladım cıvatayla sıktım.

Bu durumda ölçü aleti kullanarak veya farklı metodlarla parazite sebeb olan durumu tespit etmemin yolu var mı?Arabanın altarnetörü mü arızalı bunun nasıl tespit edebilirim yada amfinin şaseyi bağladığım nokta mı zayıf kalıyor net bi şekilde nasıl anlayabilirim?

Anfinin govdeye şase ver arti altarnetor testi basit araba stop halinda sadece aku ile çalışır stop et teyipte yine parazit varsa arabada değil anfi dandik olabilir

Ve rca kablosu ve güç kablolari arabanin neresinden cekildi sağ sol?

Anfinin govdeye şase ver arti altarnetor testi basit araba stop halinda sadece aku ile çalışır stop et teyipte yine parazit varsa arabada değil anfi dandik olabilir
Benimde aynı sorunum var araba çalıştığında parazit sesi geliyor ama normal elektrik verdiğimde gelmiyor. Reisin parazit kesicisi takılı araçta nereye bakmam lazım çoğu tesisatçı amfiden yada teypten diyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…