Ses Kontrollü Nasıl Sağlayabilirim?

ironice

Üye
Merhabalar Üstatlar.

Elimde 1 adet MP3 tf player mevcut. Normalde sorunsuz olarak kullanıyordum. Ancak buna stereo potansiyometre eklemek istedim. Ancak bir çok denemeye rağmen başarısız oldum

9faff9ca-477d-484c-8105-1ede82b0099c.jpg

MP3 tf playerde 2 hoparlör için DAC_R ve DAC-L girişleri mevcut. Ancak ben tek hoparlör kullandığım için SPK-1'e + SPK_2'ye - şeklinde hoparlöre bağlıyorum. Yani mono kullanım gerçekleştirmek istiyorum.

DFPlayer-mini-pinout.png

Değerli üstatlar bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Dip not: stereo potansiyometre 50k.

Videodaki gibi denediniz mi?
Merhabalar üstadım. Evet videoda ki adımları yaptım ancak sonuç alamadım hocam. Tek hoparlörüm olduğu için hem left hemde right olarak tek tek deneme yaptım. Bunlardan sonuç alamayınca left ile rightı tek kablo yaptım. Maalesef ondanda bir sonuç alamadım. SPK soketlerinide denedim ancak oda olmadı.

pam8403-ses-kontrollu-ses-amplifikatoru-amfi-devreleri-motorobit-33737-33-B.jpg

pam8403 ses kontrollü ile acaba bu sorunu aşmam mümkün olur mu ?

DAC_R ve DAC-L girişleri mevcut.
Bunlar preampli çıkışıları, bu çıkışlara stereo pot takarak ve başka ampli kullanarak yapabilirsiniz.

Veya hoparlör çıkışına (çıkış gücü 3watt), komütatör ile seçilen seri direnç takabilirsiniz (kartınızda tek ampli çıkışı var). Direnç değerleri hoparlöre göre değişebilir, birkaç deneme ile istediğiniz seviyeleri ayarlayabilirsiniz.
Kolay gelsin

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
130,563
Kullanıcılar
454,051
Son üye
yaparim

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri