Servo Motor Alırken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Katılım
3 Ocak 2019
Mesajlar
10
Puanları
1
Yaş
33
Kararlılık gerektiren ve sapma olmaması gereken endüstriyel projelerde kullanılmak üzere satın alınan servo motorlar kendi içerisinde çeşitlere ayrılır. Dolayısıyla servo motor satın alınırken spesifik hedeflere bağlı olarak doğru bir servo motor modeli seçimi yapılmalıdır. Bu yazımızda da servo motor seçimi aşamasında olanlara yönelik servo motor seçiminde dikkat edilmesi gerekenlere değineceğiz. Sizler için faydalı bir yazı olmasını umar, iyi okumalar dileriz.

İşletmeniz İçin En İyi Servo Motor Seçiminde Dikkat Etmeniz Gerekenler

Fiyat-fayda dengesi açısından CNC tezgahlara en uygun servo motor seçimi yaparken dikkat etmeniz gerekenler arasında öncelikle servo motor türünde karar vermek yer alır. Dolayısıyla öncelikle servo motor çeşitleri arasındaki temel farkları bilmeniz, doğru karar verme yolunda size kolaylık sağlayacaktır.

Servo motorlar temel olarak AC Servo Motor ve DC Servo Motor olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Öncelikle hangi grupta yer alan servo motorların sizin için daha uygun olabileceğine karar vermelisiniz. DC servo motor çeşitleri fırçalı olarak da bilinmektedir. Fırçalarının düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Aksi takdirde çalışma verimi düşebilir. AC servo motorlar ise fırçasızdır ve DC servo motorlara kıyasla daha az Bakım ihtiyacı duyar. DC servo motorlar fırçalı olmalarından dolayı, daha büyük ebattadır. AC servo motor çeşitleri hem düşük hem de yüksek güç gerektiren endüstriyel projeler için uygun olabilmektedir. Öte yandan DC servo motor çeşitleri ise yalnızca yüksek güç ihtiyacı duyulan projelerde kullanılmaktadır. Dolayısıyla AC servo motor çeşitlerinin daha çok tercih edildiğini söyleyebiliriz. Bu bilgiler ışığında ilk aşamada hangi kategoride yer alan servo motorun sizin için daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz.

İkinci aşamada ise karar verdiğiniz grup içerisinde yer alan servo motor çeşitlerini incelemeniz ve hem fiyat hem de özellik açısından özelliklerini karşılaştırmanız gerekmektedir. Bunu yapmanızın ardından hangi servo motor çeşidinin sizin için daha mantıklı olacağını daha kolay bir şekilde tespit edebilirsiniz. Servo motorların spesifik olarak dikkat edilmesi gereken belli başlı özellikleri ise şu şekilde sıralayabiliriz:
  • Motorun torku
  • Motorun momenti
  • Motorun güç seviyesi
  • Dakikada ortalama olarak ne kadar devir yaptığı
  • Motorun flanş ölçüsünün ne olduğu
  • Fiyat seviyesinin özelliklerine göre makul olup olmadığı
Yeni bir servo motor satın almak isteyenlere yönelik Şahin Rulman olarak hazırladığımız blog yazısının sonuna geldik. Yazı boyunca servo motor seçiminde kararsız kalanlar için dikkat edilmesi gereken hususlara değindik. Umarız sizler için faydalı bir yazı olmuştur.

Kaynak: https://www.sahinrulman.com/blog/servo-motor-seciminde-nelere-dikkat-etmelisiniz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,153
Mesajlar
915,486
Kullanıcılar
449,895
Son üye
HalilKonec

Yeni konular

Geri
Üst