Schneider Unit Pro Programı

burakdiken

Üye
Katılım
8 Eyl 2007
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
39
merhaba arkadaslar ben cogunlukla siemens in plc programıyla yazılım yapıyorum ama bir musterım schneider plc ıstedı bunun ıcın de modıcon 340 plc kullanıyorum ve unıt pro program aldım basıtce programı yazmadan once yapmam gereken ler ıcın basıt ce anlatılmıs veya kapsamlı bır dokumana ıhtıyacım var yardımcı olursanız sevınırım.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Schneider Electric'in sitesinden sağ üstte arama kısmına Unity Pro yazarak da birçok dökümana ulaşmanız mümkün :)
 
arkadaşım modicon m340 hakkında türkçe döküman bulamazsın ben çok araştırdım.ingilizce kaynak var.bunun dışında unity pro öğreniyorumda verilen örnek tam anlatılmıyo ufak eksikler var.istersen sayıcılı zaman röleli set reset pozitif kenar negatif kenarlı uygulama yapmuştım.onu gönderebilirim.Birde modicon m340 ın cpu nun yanındaki modülleride ayrı ayrı tanıtman gerekli.Zaten bu tanıtma işi bizi mahvetmişti :) 1 ay üzerinde çalıştık modülleri tanıtma için (cpu nun yanına eklediğin modüllerin içini tıkladığında yapılacak işlemleri söylüyorum) 444 3030 aradık onlarda başka başka telefon numaraları verdiler.Kısaca iyice uğraşırken ben bir şekilde plc nin içinde var olan programı çektim ve aynısına bakarak yeni programda yaptım.UYUMSUZLUK HATASINI BÖYLELİKLE GİDERDİK..Siemense nazaran zor programlanıyo unity pro ile..STL programlama dili C++ dilinin aynısı.Ama özellikleri s7-200 den çok daha fazla..Ama s7-300/400 den daha düşük..Yeni çıkan S7-1200 ile karşılaştırdığımızda hemen hemen aynı..Bu arada yeni çıkann S7-1200 Sıemens plc s7-200 ün üstü, s7-300 ün altı yani arada bir plc..S7-1200 orta ölçekli uygulamalar için kullanılıyo..Daha çok yeni 2 yıl oldu çıkalı türkçe döküman bulamazsın ama yakında bu sitede paylaşacağım proje konum çünkü....
 
Okuduğunuzu anlayacak kadar ingilizceniz yoksa kendi basınıza yol katedemezsınız. 2-3 gundur M340 ile calısıyorum fakat temel prensıplerı az cok bılınce ıngılızcenızde yeterlı ıse cok rahat sekılde cozuyorsunuz olayı. Ben sıemenscıyım ( herkes gıbı onunla basladıgım ıcın) ama M340 ı hala arastırmaktayım ve arastırdıkca ogrendıkce okudukca SIEMENS den cok fazla gelısmıs ozllıklerının oldugunu farketmekteyım. Bır kere modbus profıbus gıbı kapalı bır protokol degıl. Buradan bıle bır cok avantajı beraberınde getırıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,766
Kullanıcılar
449,979
Son üye
schule48

Yeni konular

Geri
Üst