Scada programlama tam olarak nedir?

lockam1963

Üye
Katılım
11 Kas 2013
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
33
Arkadaşlar merhaba.
Scada programlama tam olarak nedir. Wıncc flexıble ile arasındaki fark nedir.Bu programları tıa portal üzerinden mi yapıyoruz yoksa ayrı bir scada yazılım programı var mı.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Lockam1963 Merhabalar;
Scada bir tesiste veya proses de bulunan tüm elektriksel elamanların izlenmesi ve kontrol edilmesi için kullanılan arayüz kendisidir ve genel bir ifadedir Siemens,ABB,GE,Zenon v.b her firmanın kendine özel scada programı vardır.
Siemens scada programı olarak wincc kullanır, wincc flexible ise siemensin HMI ekranlarını programlamak için kullanılan programdır yine wincc flex runtime ile bilgisayar ekranının bir HMI ekranı gibi kullanmanıza izin verir.
Şimdi TİA portal da wincc flex diye ayrı bir program çalıştırmanıza gerek yok hepsi ortak pakette toplandı,fakat yani paketlerin versiyonu var eğer TİA professioneliniz yok ise scada programı TİA içinde olmuyor ,versiyonlara göre paket içeriği değişiyor.

Kolay Gelsin
 
Teşekkür ediyorum hocam verdiğiniz bilgiler için. Tıa portal V14 var ama Wıncc basic sp1 kurulu.
Profesyoneli bulamadım. Sıemensin sayfasından indirdiğimde 21 günlük test için izin veriyor.Farklı bir yolla bulabilir miyim profesyoneli.
İyi Çalışmalar.
 
Siemens'in sitesinden indirin internet te çözümü olur
 
Herkese Merhabalar. C# ta easymodbus kullanarak Scada yazmam gerekiyor. Bunun İçin SQL ve Veritabanı gibi konuları bilmek zorundamıyım? teşekkürler.
 
Aslan1453 Merhabalar;
Nasıl bir scada yapacağınıza bağlı eğer sadece anlık değerler ile çalışacaksanız ,SQL veya veri tabanı ile işiniz olmaz ama veri loglamak veya geçmişe dönük trend uygulaması yapacaksanız bir veri tabanı uygulaması kullanmanız lazım.
Easymodbus size sadece modbus registırlarını okumanızı yada yazmanızı sağlar,gerisini sizin halletmeniz gerek.

Kolay Gelsin
 
anladım. çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
 
Herkese Merhabalar.Tıa portal programında panel uygulamasını simülasyon olarak yapmak için simülasyon simgesine basıyorum.Daha önce Panelin Simülasyonunu çalıştırıyordu şimdi ise Microsoft visual C + + runtime library yazılı hata dosyası açılıyor ve assertion failed yazıyor.Bu hatayı nasıl çözebilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,864
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst