Samsung p1091 camasir makinasi arizasi

ELNUR

Paylaşımcı üye
Katılım
28 Nis 2011
Mesajlar
1,208
Puanları
131
Yaş
35
Konum
Zaqatala
Selam ustalar.Samsung P1091modelli camasir makinasi var.Bu makina her hansi yikama rejimine koydukda.(Icerisinde giysiler oldugu halda)Mator gurultu sesi vererek tamburu firlatamiyor.sanri gucu catamiyor.5-6 defa boyle yapiyor amma bir firlatabildiyinden sonra makine daha normal islem yapmaga basliyor.Gunun sonuna kadar nekadar istersen islet problem olmuyor.Diger gun yine isletsen oyle problem oluyor.Matoru yenisiyle deyisdirdim.ariza yine tekrarlandi.kayis normal.Bu ana kartla ilgili ola bilirmi?
 
slm ustam makınanın elektıronık kartı arızalı
o yuzden ılk hamlede donmuyor ama bellı bı sure sonra normal calısmaya baslıyor boyle bı arıza basıma gelmıstı sanırım kondanstorlerını deyısmıstık kartın ustunden ve duzelmıstı kolay gelsın......


bu arada bu makınayı turkıyede vestel fırmasıda kullandı
 
Usta Ben ana kartda neler deyisdimki Kondensatorlu deyil mator beslemeyi ana kartdan aliyor. ,mator rolelerini ,triaklar deyisdirdim ama yine ayni ariza ana karti yenisiyle deyisdireceyim.Sana da tewekkurler ediyorum.
 
Usta Ben ana kartda neler deyisdimki Kondensatorlu deyil mator beslemeyi ana kartdan aliyor. ,mator rolelerini ,triaklar deyisdirdim ama yine ayni ariza ana karti yenisiyle deyisdireceyim.Sana da tewekkurler ediyorum.

elnur
motorun yardımcı sargısı devreye girmiyor gibi.ilk hareketi sen veriyorsan çalışıyor ama tekrar çalımıyorsa yardımcı sargı devreye girmiyor demektir.yardımcı sargıya enerji veren devreyi kontrol et derim.kolay gelsin.
 
Makinanın kazanla tambur arasına çamaşır kaçmış olabilir .makina bekleyince kuruyan çamaşır tamburun rahat dönmesini engeller .ıslanıp yumuşadığından tambur daha rahat dönecektir .
kart,motor veya elektriksel bir hata bu tarzda hata vermez
 
Ali bey bende oyle bilib .Makinani temiz sokmusum.Rulmanlari deyisdirmisim.
 
kazan boşken kasnağın kayışınıda çıkart sonra elle iç tamburu hızla çevir eğer tambur çok rahat 8-10 kere dönerse kazan sorunun yok ama yarım tur atıyorsa rulman ,yatak ,körük lastiği ni kontrol edin
 
Anladığım kadarıyla makineye enerji verildikten belli bir süre sonra çalışabilir duruma geliyor ve devamında sorunsuz çalışıor. Muhtemelen ana kartı besleyen doğrultmaç devresindeki filtre kondansatörleri kurumuş. Değiştirilmeleri sorunu çözebilir diye düşünüyorum. Selamlar.
 
Filtre deyisdirdim ariza ayni.Yegin ana kartin beyninde problem onu deyisim diyorum musteri pahali diye tutdurmus.Dedim onda oyle islet .Sizlerede tewekkurler.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,950
Mesajlar
913,831
Kullanıcılar
449,595
Son üye
Ferden1011

Yeni konular

Geri
Üst