Ambitious

Üye
Katılım
13 Ara 2008
Mesajlar
190
Puanları
1
Kızgın yağ akışını kontrol eden vana bazen açma kapama yapmıyor.Acaba kumanda cihazındanmıdır diye diğer ünitedeki vanayı buraya taktım kumanda cihazı sağlam.(4-20mA)Istanbul Samsona gönderdim sağlam diye geri gönderdiler ama vana arada bir tutukluk yapıp açmıyor.Samson i/p 3372-1541.01=120cm2 aktuator.Basınç diğer vanalarla aynı ,2.5bar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
1-Vana girişine bir basınç göstergesi tak gözle takip et derim.
2- 2,5 bar düşük kızgın yağ da bazen basınç oluşturuyorsa hava basıncı bunu yenemiyor olabilir. (genelde açar ama kapayamaz)
 
bu tür konularda fazla bilgim yok ama
Vana hava basıncı ile kontrol ediliyorsa selenoid valfte problem olabilir
 
Arkadaşlar daha önce benimde başımdan böyle bir olay geçmişti.4-20 MA.kontrol edilen samson I/P konvektör bazen oransal vanayı açıp kapamıyor yada düzgün çalışmıyor, problem çıkarıyordu.Somson a gönderdim sağlam dediler.Sorun I/p konvektör de boşuna uğraşma yani problemli cihazlar.. Sonra ı/p konvektörü çıkardım direk normal valf bağladım...SAYGILAR
 
Bende problem yaşadım PLC den gelen sinyale 20mA kocaman bir analog ölçü aleti (96x96) koydum. I/P konvertör çıkışına yani vanın girişine de basınç göstergesi bağladım. hatta bir akuatör vardı arada onu iptal ettim basıç reğülatöründen biraz basınçı yükselttim (konvertör 4-20mA 0-15 psi idi. Vana biraz büyük 0-25 psi idi.) direk çıkışı vanaya bağladım. Operatöre manuel %0-%25-%50-%100 açmasını söyledim. Arıza konvertörde çıktı. Bizdekiler İtalyan OMC marka somson konvertör alarak işi çözdüm. Düzeneğiyle birlikte 5 senedir problemsiz çalışıyor.

Karşı basınç olayı önemli havalı vanalarda, motorlu vanalarda, oransal ventillerde hatta on-off ventillerde karşılaştığım bir konu.
 
Samson marka ip convartör kullanıyorsan zero ve spam ayarlarını bir manometre takarak tekrar ayarla ve vananın hareketini gözle kontrol et illa çalışır kızgın yag baskı yüzeyinde bir basınç uyguluyor bile olsa vana açacak tır çünkü yukarıitme olur açmaya değil kapamada sorun olur normalde vana saglam ise gerçi kafamı kesrim samson vanalardan hep nefret etmişimdir:)
 
Kolay gelsin.Önçelikle cihazdan 4-20 ma cıkıyormu onu test et.daha sonra vanayı besleyen hava hattına manometre bagla.sonra yenıden vanayı acmayı dene.Böleyçe vanaya hava gelıp gelmedıgını net bır şekilde görürsün.
 
İyi akşamlar samson i/p convartörler kolay kolay bozulmaz fakat vanan da problem olma olasılıgı var ip konvertör çıkışı 3-15 veya 2,5n dir sana sorum şu arkadaşım 1bar hava basıncıyla açıyormu diye bak vana azda olsa açacaktır fakat vanada bir problem varsa açmaz tamir edilmiş buhar yada kızgın yag oransal vanaları çalışmaz çalışsada takılır yerine on-of piston vana koy dijital çıkışada filip filop ekle kral gibi çalışır iki vanayı seri yap biri kaçırsa dahı dıgerı hayatta ka.ırmazve
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst