s7300 ile nasıl servo sürülür ?

Katılım
9 Tem 2012
Mesajlar
235
Puanları
1
Yaş
33
Herkese merhaba arkadaşlar ;

Bu konu ile açılmış bir dünya ileti var forumda ama ya cevapsız kalmış yada istenilen cevaplar alınamamış malesef çünkü neredeyse hepsine baktım. S7300 ile birçok kere servo sürmüş üstad vardır forumda eminimki. Yabancı siteler dahil temiz bir bilgi bulamadım kendime göre inanınki.. Bir kaç soru sormak isterim sizlere ;

1) Panasonic, lg , s71200 ile pto çıkışlarını kullanarak servo uygulamaları yaptım çok kere ama s7300 de hızlı çıkış yok sanırım ?

2) S7300 ile profibus üzerinden servo uygulaması yaptım , parker sürücüydü uygulama parkerın hazırlamış oldugu bloklar vardı , kolay bir biçimde oldu fakat eğer bu bloklar olmasaydı nasıl yapılırdı bu iş peki ?

3) Bir kaç arkadaş s7300 de pto yok pwm ile sürmelisin dedi peki bumu nasıl yapıcam ? FM354 servo pozisyon lama kartı gördüm bununla mı ? Tek eksen basit ileri geri pozisyonlaması için bu kartımı satın almalıyım.

Yani yapan arkadaşlardan ricam s7300 de bu iş bayağı zor anladığım kadarıyla ama cevap verilir ise hem benim hmde benim gibi soruları olan arkaslara cok yardımı dokunacaktır. Şimdiden teşekkür ederim.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Yok mudur acaba üstatlardan servo pozisyonlama kartı kullanan ?
 
arkadaşlar herhangi bir bilisi olan illaki vardır , yarımlarınızı bekliyorum lütfen.
 
neden illede 300 mü bide haberleşme varken neden başka yollarla sürmek sitiyorsun fm 354 modülü analok sinyalle motoru sürer encoderden aldığıı pozisyon bilgisine göre motoru konumlandırır servoyu hız moduna alman gerekli falan filan
 
Abi musteri s7300 istiyo o yuzden yoksa s71200 kullanirim :) tavsiyeniz nedir abi sanirim bu fm354 tek eksen konntrol ediyor buda isimi gormuyo 3 eksen var projede.
 
sürücü olarak hangi marka kullanmayı düşünüyosun 300 cpu olarak profinet veya profibus al haberleşme ile sür derim
 
Sürücüyüde siemens istiyolar abi, haberleşme için s110 lar var sanırım ama bunlarda çok pahalı, V90 lar ile çözülebilir diye düşündüm bu kart yardımıyla , yoksa dediğiniz gibi haberleşme ile çok daha kolay olur.
 
Üzerinde haberleşme portu olan tekil servoları varmı üstadım siemensin bildiğiniz ? illaki bi konfigürasyon mu yapmak zorundayım yani cu karti onun yanına servosu aktif line modülü epey pahalıya cıkıyor bu sekılde..
 
v90 dada haberleşme yok diye biliyorum ama gende sallamış olmayım ama ben olsam eğer sabit eksende veya sabit hızlarda çalıştırcak olsam v90 dıgıtal çıkış ile sürerim ben olsam
 
Uygulama standart pozisyonlama abi ama hızlı çıkış s7300 de yok diye konuşmuştuk sanki sizinle..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,234
Mesajlar
916,026
Kullanıcılar
450,033
Son üye
Demir12312

Yeni konular

Geri
Üst