S7 s_pulse Timer

iniquitous

Üye
Katılım
15 Mar 2009
Mesajlar
55
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba arkadaslar
S_pulse timera TV kismini wincc uzerinden vermek icin mw kullasndim ancak girdigim rakami ms olarak algiliyor ben ise degeri dakika olarak girmek istiyorum.time base I degistirmek gibi bir secenek veya baska bir cozum onerebilirseniz sevinirik. Tesekkurler
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
wincc den gelen değeri doğrudan timer e bağlamak yerine, girilen dakika değerini programın içinde timer e uygun bir biçime mesela ms ye çevirerek kullan...
 
Cevap icin sagol ama ben zaten int bcd ye cevirip gonderiyorum ama timerin degeri ms degilde dakika cinsinsden algilamasini istiyorum senin bahsettigin konu cozum degil yani timerin cozunurlugunun dk olmasini istiyorum

Arkadaşlar yardımınızı bekliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
bence şu yöntemi kullanabilirsin.
plc de time to s5time konvertörü kullan.konvertörde atıyorum md100 time bilgisini mw104 s5time bilgisine çevirsin.
mw104 ü TV girişine yazarsın.
daha sonra wincc'de md100 tagı oluştur.tag lineer scaling te varolan değeri 60000 ile çarptır.60bin ile çarptırma işini plc dede yapabilirsin lineer scaling yerine.mantık aynısı.
md100'e wincc den 1 yazdığında tagdaki değer 60000 olur bu da 1 dakika demek. 2-3.. ne istiyorsan yaz sonra.

time ile uğraşamam diyorsan bcd'ler ile uğraşman gerekecek gibime geliyor. hex formatında W#16#1600 gönderirsen bu 1 dakika demek. artık bu mu daha mantıklı bilemiycem.ben bu tarz ihtiyacımı time ile çözmüştüm.normal timerlar yerine sfb timerlar kullansan bu timerların süre girişi s5time yerine time olduğu için çevirmene gerek kalmazdı fakat s_pulse timer'ın sfb tipi var mı bilmiyorum on ve off delay olarak var. buna da bakabilirsin.
 
Merhabalar ,
Pokajynin yazdığı cevap üzerine FC40 kullanarak yazılımı yapmaya çalıştım. FC40 bloğunu oluşuturup in kısmı adresini time formatında , Ret_val bölümüne ise S5time olarak kaydettim. Md22 ile wincc den değeri FC40 a gönderiyorum ama ret_val mw26 olan kısmında sürekli sıfır değeri alıyorum. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
 
Wincc den girdigin tag adresinin scalesini proses value 1 i 0 yap tag value 1 i yap proses value 1 i 6000 yap tag value 1 i 1 yap. ayrıca tag tipini 32 bit unsigned value formatınıda simatic bcd counter olrak sec olur. ayrıca simatic manager db adresi kullan ve buadresin tipini s5timer sec ben kulanıyorum oluyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,287
Mesajlar
916,448
Kullanıcılar
450,118
Son üye
TheTwize

Yeni konular

Geri
Üst