S7-PLCSIM uygulama sorunu

Katılım
17 Ara 2008
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
41
Merhaba arkadaşlar benim sizlere bir sorum olacaktı . Aynı proje içinde iki adet S7 400 cpu oluşturup bunlara cp 443 ethernet kartı takıp hardware'da yapılandırıyorum. Net pro bulunan ethernet ağında bağlantı tiplerini tanımlıyorum. (ıso transport connection, iso on tcp, S7 connection vb.) Hemen hemen bu bağlantı çeşitleriyle denemediğim kalmadı. program içerisinde FC5 ve FC6 haberleşme bloklarını kullanıyorum ID adreslerini tanımlıyorum programları iki ayrı PLCSIM programına yüklüyorum ama hiç bir şekilde bu iki cpuyu haberleştiremiyorum bana bu konu hakkında yardım edebilirmisiniz uygulamalı olarak gösterirseniz çok teşekkür ederim . Şimdiden teşekkür ederim.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Slm,
Çoklu CPU lu projeni aç. Tekil olarak bu plclere nasıl bağlanıyorsan set pg/pc interface den onu seç.plcsim i çalıştır ve 1. plc nin block klasörünü işaretle ve dowload et.CPU run-p ile çalıştır.

Daha sonra plcsim de file-->New plc den başka bir plcsim aç.İkinci PLC nin block klasörünü download et ve run-p ile çalıştır.

s7-connection put ve get kullan.

Kolay gelsin.
 

Ekli dosyalar

  • 1.JPG
    1.JPG
    40.8 KB · Görüntüleme: 107
elinizde ethernet uygulamaya örnek olacak plcsim uygulama çalışması mevcutmu
 
Verdiğim linke tıklarsanız PLCSIM'in FC5 ve FC6'yı desteklemediğini göreceksiniz. SFB12/SFB13 kullanmayı deneyin.
 
Sn.HansAndersen dediğinizi bi türlü oluşturamıyorum Bu konuyu bizlerden daha iyi bildiğiniz çok açık ortada , bizimde öğrenmemiz için yardımcı olursanız çok sevinirim. Çok teşekkür ederim...
 
plcsım ıle ıstedıgın devre burda ama cp kartını desteklemıyor dırek pn uyumlu cpu kullanman lazım
 

Ekli dosyalar

  • haberlesme.rar
    310.8 KB · Görüntüleme: 104
Tşk.Ederim Sn. Murat Sukut. Birşey sormak istiyorum bu plcsim de ethernet haberleşme yapıldığında sadece sfb14 ve 15 blokları kullanılarak yapılıyor diğrelerini kullanamıyormuyuz. Birde sadece S7 connection bağlantısımı yapılıyor bu iso falan ne iş yapıyor ne anlama geliyor o bağlantı şekilleri?
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,604
Mesajlar
918,989
Kullanıcılar
450,606
Son üye
csancar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst