s7 200 ile enerji analizörü haberleştirmesi ve verilerin takip dilmesi

ilkata

Üye
Katılım
17 Ara 2007
Mesajlar
28
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar bende s7 200 var,
s7 200 ile enerji analizörünü haberleştirmemiz nasıl olacak, hangi protokolü kullanmalıyız, elinde döküman olan varsa ya da detaylı bir şekilde açıklayabilirseniz çok mutlu olurum.

ayrıca enerji analizörü ile bağlantı yaptığımızda, Scada programında enerji parametrelerini nasıl izleyebiliriz (mesela WinCC'de) (bitirme tezim için, ve zaman su gibi akıyor!!!)
herkese SAYGILARIMLA.
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Sevgili ilkata,
S7 200 ladderları arasında haberleşme komutları olması gerekli sanırım.
Ancak enerji analizörünün haberleşmesi için enerji analizörünün haberleşebilir bir donanıma sahip olması gerekiyor.
Kullandığın enerji analizörünün dökümanı var mı?
 
Merhaba ,
S7-200 ile wincc çok güzel haberleşir sorun olmaz , mpi kullanabilirsin,

analizörünün mpi ile haberleşenini bulman lazım aksi takdirde, modbus ile haberleşiyorsa, s7-200 üzerine kart takmak zorunda kalabilirsin.

mesela analizör olarak janitza kullanırsan üzerinde profibus portu ile gelirse profibus portu olan bir s7-200 ile sorunu çözersin ama bu seferde bilgisayar üzerinde 1500euroluk kart kullanman gerekir.

saygılar,
 
wincc kullanıyorda cihazın profibus ise burda MODBUS/Profibus çeviriciye ihtiyacın olabilir ha direk profibus istiyorsan o halde Acuvim-II rahatlıkla işini görür çünkü bunda profibus haberleşme portları var, diyelimki modbus ta lazım olabilir o halde ikinci port olan MODBUS ta ihtiyacını görür aynı cihazda iki port mevcut.

iyi çalışmalar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst