S7 200 'ü monte etmek ?

erginsak

Üye
Katılım
14 Şub 2008
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba,

Başlıkta anlatamadım :) Bir adet S7 200 ve güç kaynağı aldım , kendimi geliştirmek için.Cihazı evde kullanıcam.
Şimdi bunu ufak bir panoya monte etmek ve bir fan eklemek istiyorum.Bildiğim kadarıyla bunların takıldığı ray DIN formatında ve hepsi için standart.Bu rayı ve panoyu internet üzerinden bulabilir miyiz ? Bulamasak İstanbul'da nerden alabiliriz ? Koçtaş , praktiker tarzı yerlerde varmıdır acaba ?

İyi çalışmalar.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Dostum rayı genelde 1 metreden az bulamzsın yada bir hurdacıdan çıkma bulabilrsin veya bir elektrikçiye gidip sana lazım olanı belki kesebilir.Ama 1 metre fiyatına gelir.Panoyuda elektrikçilerden temin edebilirsin.Ama bunun için en iyi adres karaköy.Orada istediğin tarzdaki panoyu daha rahat bulursun.Genelde koçtaş pratiker gibi yerlerde pek bulunmaz bulunsada gene karaköy piyasasına göre pahalıdır.Birde istediğin tarz panonun ölçeklerini önceden çıkar.Elindeki plc yi daha sonra bir yerde satmak istiyorsan bence giriş çıkışlarıda bir klemens üzerinden al, söküp takarkenken plc'nin üstündeki vidalar fazla yıpranmamış olur....
 
arkadaşım piyasada herhangi bir elektrikçiden bulabilirsiniz. maliyeti toplamda 25-30 ytl yi geçmez.
 
Önerileriniz için teşekkürler , canerland cihaz henüz gelmedi , 8 input 6 output olan bir cihaz.Ve dediğin gibi klemens üstünden çıkış almak mantıklı.Ziraa asıl hedefim bunu satıp s7 300 almak.

Kocaeli'de bu tarz rayları bulabileceğimi sanmıyorum.Ama Karaköyde muhakkak vardır.
 
pnp otomasyon,erel mühendislik gibi kocaelide büyük firmalar var
 
Kardeş Bahsettiğin ray Neredeyse Bakkal dükkanında bile satılır. Aslı el kadar sac parçası uğraşsan kendin bile bir parça sacdan bükersin. Abartma istersen Koskoca Kocaelinde nasıl bulunmaz
 
Evet , buldum.Nitekim plc monte etmek için ray denilince bulunmuyor bu meret.Elime bir sigorta aldım bunun için ray dedim. İlk girdiğim elektrikçide buldum 8)

Panoda buldum ama en az 40 ytl gibi bir fiyat var , şimdilik beklesin.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,360
Mesajlar
917,020
Kullanıcılar
450,227
Son üye
kullanıcı2343

Yeni konular

Geri
Üst