s7 1200 ktp 1000 alarm yardım

zfer

Üye
Katılım
23 Kas 2008
Mesajlar
63
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba arkadaşlar,

Forumda aradım taradım alarm oluşturma ile ilgili hiç birşey bulamadım. s7 1200 plc ktp1000 panelim var. Pano yaptım hız kontroller, vakum motorları, hidrolik motoru gibi birçok şey var. bumlardan herhangi biri arıza verdiğinde veya çalışmadığında plc ye bilgi gidiyor ancak panelde alarm olarak gözükmüyor. örnek programı olan arkadaş veya yazarak anlatabilecek yardımsever bir arkadaş var mı acaba? tia v11 kullanıyorum.
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
arıza bilgilerini hmı tarafına aktarırken word yada int şeklinde tanımlayıp herbir bitinin ne alarmı olduğunu discrete alarms kısmında yazman gerekir. ardından alarm sayfasına alarm view ekleyip properties>general>display kısmından alarm buffer ı seçip görüntülemek istediklerini(errors, warnings, system, diagnosis events) seçerek alarmlarını ekranda görüntüleyebilirsin. Ayrıca screen management>global screen de alarm window ekleyip properties>general> display kısmından current alarm states i ve pending alarms ile unacknowledged alarms i seçip yine görüntülemek istediklerini seçersen HMI ın hangi sayfasında olursan ol ekranda alarmlarını görüntüleyebilirsin.

Kolay Gelsin...
 

Forum istatistikleri

Konular
127,951
Mesajlar
913,867
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst