Sıcaklık ve nem ölçüp veriler iletme, yardımcı olursanız sevinirim

qqq123

Üye
Katılım
10 Eki 2017
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
33
Bir tarlanın 4 noktasından sıcaklık ve nem bilgilerini ölçüp, bu verilerin uzaktan izlenme imkanı olmasını istiyoruz. (örn ankaradaki tarladaki sıcaklık ve nem bilgilerini istanbuldan görmek istiyorum) Bunu nasıl yapabilirim, hangi sensörleri, hangi iletişim sistemini kullanabilirim yardımcı olursaniz sevinirim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sıcaklık ve nem bilgisini ilgili sensörleri ve mikro denetleyici kullanarak problemsiz ve detaylı bir şekilde ölçebildiğinizi farz edelim. Sonrasında bu verileri iletebileceğiniz bir sunucuya ve tarla imkanlarında internet e ihtiyacınız olacaktır. Tarla ortamında en ucuz yollu sadece http get kullanarak parametrik olarak sunucuya ilettiğinizi düşünelim. Bunu sağlamak için her nokta için size bir GPRS modem gerekli olacaktır. İstediğiniz bir operatörden temin edebileceğiniz bir data hattı ile bunu yapabilirsiniz. Daha önce arduino ile buna benzer bir proje yapmıştım. Tabi sunucuya veri iletmek için evimdeki internetimi kullandım. Eğer yurt dışından bir GRPS modem satın aldıysanız bu cihazın IMEI numarasını kaydettirmeden kullanamıyorsunuz. Bunun için sizden bir bedel istiyorlar.

http://arduinoturkiye.com/dht11-sicaklik-ve-nem-sensorunun-arduino-ile-kullanimi/

Özetlersek bu arduino örneğindeki gibi bir mikrodenetleyici ve ilgili sensörle ölçme işlemini ve cihazın kullanacağı power gibi sorunları çözdüğünüzü farz edersek bir de şunlara ihtiyacınız olacaktır.

1. Sunucu - aylık 5$ gibi bir ücrete www.digitalocean.com dan temin edilebilir.
2. Sunucu yazılımı (Web arayüzleri dahil). Node.JS kullanmanızı öneririm.
3. Her nokta için GPRS modem. IMEI numarasını kayıt ettirmiş olmalısınız. (Daha önce 16$ gibi bir ücrete satın almıştım)
4. Yine her nokta için Herhangi bir operatörden data hattı. Turkcell'i öneririm.

4 noktada gerekli olduğunu söylediğiniz için bu noktaların birbirine uzak olduğunu düşünerek modemleri ayrı ayrı kullanmak daha doğru olacaktır. Sayı fazla olsaydı ve her noktanın mesafesi örneğin 150 m olsaydı RF Mesh topoloji gibi daha zekice yöntemler ile tek GPRS modem ile sorunu çözebilirdik.

Tabi buraya yazdıklarımı böyle hazır bir çözüm bulamadığınızı düşünerek yazdım. İnternet sunucu destekli çözümler maalesef ya bulunamıyor yada çok pahalı oluyorlar ancak cep telefonunuzdan SMS ile sorgu gönderip öğrenebileceğiniz ürünler bulunmakta.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Geri
Üst