Sıcaklık için 1500C sensör var mı?

Merhabalar

arkadaşlar sıvı metal ölçümlerinde daldırma tip termokupl en iyi sonuçları verecek ancak sürekli maliyet anlamına gelecektir. Eğer pirometre kullanılmak istenir ise sıvı metalin yüzeyinden cürüf uzaklaştırılmalı ve daha sonra ölçüm yapılmalıdır. Ergiyik metalin emisivite değişikliklerinden etkilenmemesi ve net sonucu ölçmesi isteniyor ise çift dalga boylu cihaz kullanılmalıdır.

Tuana Mühendislik

Termal kameralar ile 2000 C ye kadar sıcaklık ölçümü alınabilir. Dikkat edilemesi gereken en önemli nokta piksel çözünürlüğüdür. Açık saha yada uzak mesafelerden ölçüm alınacak ise ona göre uygun yüksek piksel çözünürlüklü cihazlar kullanılması gerekmektedir. Cİhazları IFOV denilen değeri cihazın okumak istediğiniz mesafedeki en küçük ölçüm noktasını vermektedir. Bu nedenle yapmak istediğiniz ölçümleri belirlemeli daha sonra cihaz seçimi yapılmalıdır.

Ölçüm doğruluğu konusunda net bir şey söylemek doğru olmayabilir ancak baktığınız ekranda size sıcaklık farklılıklarını doğru vereceği kesindir.

Tuana Mühendislik
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
elimko veya ordel marka al. bunlar yerli. çok sağlam ve güvenilir.
 
Merhabalar

bu belirtilen sıcaklıklarda daldırma tip termokupl kullanımı en iyi sonucu verir. Ancak sürekli bir maliyettir. Bu nedenle pirometreler kullanılabilir ancak bunun için üzerindeki cüruf çekilmelidir. Daha net sonuçlar için çift dalga boylu pirometreler kullanılabilir.
 
1400 C...1800 C ye dayanıklı PtRh-Pt Termokupllar yada pirometre uygun oalbılır.
 
yukarda ankaralı06 arkadaşimiz yazmış ben universitede seramik firinlarında kullanmıiştım elimko ürünlerını teknik olarakta yardımcı oluyorlar gerçı uzun zamandır ben o işi bıraktım
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst