Sıcak hava tabancası rezistans rezistans teli sorunu

Burada rezistans iki parçadan oluşuyor.

Üretici ayrı bir güç kaynağı kullanmak ve devre kurmak yerine gerilimi rezistansla bölüp fanı beslemek için kullanmış.

Eğer düşünürseniz cihazın kutusuna başka bir fanı beslemek için güçkaynağı ekleyip kontrol sağlayın. Dan ısıtıcı çalışmadan devreye girsin ve işiniz bitince rezistans soğuyunca devreden çıkacak şekilde ayarlarsanız daha stabilize bir kontrol sağlamış olursunuz.
İlk yazdığıma ekleme yaptım. Bakabilirseniz sevinirim.

sıcak hava tabancası üfleme rezistansı yazarak nette arama yapmanı tavsiye ederim. bu işin imalat ve satışını yapan bi çok firma var. iletişime geçip yedek parça veya muadili hakkında bilgi alabilirsin.

Belki birilerine faydası dokunur diye kendi sorduğum soruya bulduğum çözümü paylaşayım.
Kopan rezistans altındaki parça/ sargı direnç görevi görüyor. O parçanın omajını ve kullanılan telin kalınlığını bilmediğim için yerine aynı parçadan uydurmam imkansız. Pervane motorunu sökerek voltaj bilgilerine ulaştım. Sonuç olarak dc akımla çalışan kuvvetli bir motor çıktı.
Voltaj 17v ve 0,5 amperle çalışıyor. Motoru rezistanstan ayırarak direk olarak bir adaptörle besleyeceğim. Bu sayede cihaz 2 fişli olacak ve cihaz fan fişi takıldığı an kendisi çalışacak ve kapatma işlemini de ben yapacağım. Fan devri sabit ve en yüksek hızda olacak.
başka bir yöntem de araya voltaj düşürücü kart eklemek "SMPS Kartı 220V 18V" gibi bir kart olabilir ancak bundan alan darlığı yüzünden vazgeçtim.
bu kartı cihazın kendi kablosundan besleyecektim. Avantajı ise 2 fiş derdinin olmaması. Cihazı fansız olarak çalıştırdığımda rezistans gayet güzel çalışıyor.
Neyse durum bu.

Forum istatistikleri

Konular
133,384
Kullanıcılar
459,237
Son üye
ilhnn

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri