Sürekli elektrik kesintileri...

cosfimetre

Üye
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
35
Puanları
1
Yaş
39
Merhabalar. Calıstıgım işyerinin bulunduğu Organize sanayii bölgesinde sürekli elektrik kesintileri oluyor. Makinalarımızdaki motorların hepsi sürücülü servo motorlar ve ileri teknoloji kullanılarak yapılmıs sistemlerden olusuyor. Benim sorum şu. Acaba elektrik kesildikten sonra tekrar geldiğinde Avometrede kac Volt görmeliyizki makinaya start verebilelim. yani faz-faz arası 380 gormeliyken 360 varsa makinaya start verebilirmiyiz ? veya faz-notr arası 220 V iken 190 V gorsek sorun olurmu ? ve üst sınır ne olmaldır..
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Normal şartlar oluşmadığı sürece ,makinaların devreye alınması uygun değildir.
 
İşletmenizde gerilim regülatörleri mevcut ise çalışmanızda bir sakınca yoktur.
Regülatörleriniz yok ise, işletme sahibine aldırmanızda fayda var. (Israr edin!)
Tahminim, regülatörlerin tutarı, cihazların tamirinden daha ucuza gelecektir. Hem üretim aksamayacak, hem de ürün teslim süresi uzamayacağı için, işletmenin itibar kaybı olmayacaktır.

Regülatörler yok ise (alınmayacaksa), fahri yetiş'in de dediği gibi makinaların çalışmaması daha iyidir.
 
bencede arkadaşların dediği gibi en azından kontrol üniteleri regülatörden beslenmelidir.çok ucuz bi yöntem .arıza olunca iş veren anlar.genelde hep böyle olur bu yöntem ertelenir güzel bi arıza olunca tedbir nasıl alınabilir diye herkes koşturmaya başlar..
iyi çalışmalar dilerim....
 
darbe emici regüle devresi kullanırsanız hem makinalarınız zarar görmez hemde makinalarınızı max %5 lik bir gerilim düşümü polaritesiyle rahatlıla çalıştırabilirsiniz
 

Forum istatistikleri

Konular
128,284
Mesajlar
916,424
Kullanıcılar
450,115
Son üye
DNZ REKLAM TABELA

Yeni konular

Geri
Üst