Sürücü kontaktör gibi çalışsın

Katılım
31 Mar 2022
Mesajlar
48
Puanları
1
Yaş
29
Kolay gelsin abiler
Sürücüde 3 tane input kullanıyoruz
Dı1 hız atıyorum 1300
Dı2 hız atıyorum 1800
Dı3 inputu geldiğinde ise kontaktör gibi davransın istiyorum herhangibi bir hız filan yapmasın kontakör ile motoru sürdüğümde ne ise dı3 geldiğinde sürücü o tepkiyi versin
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Kolay gelsin abiler
Sürücüde 3 tane input kullanıyoruz
Dı1 hız atıyorum 1300
Dı2 hız atıyorum 1800
Dı3 inputu geldiğinde ise kontaktör gibi davransın istiyorum herhangibi bir hız filan yapmasın kontakör ile motoru sürdüğümde ne ise dı3 geldiğinde sürücü o tepkiyi versin
Motor etiketindeki frekans değerini girince olmuyor mu söylediğiniz?
 
Abi hiç bilgim yok sürücü ile ilk defa karşılaştım nasıl oluyor
 
Birde, sürücünün marka ve modelini vermende fayda var. Tabii, sürücü quidesini iyice okuyup, bir baglantı pratiği yaptıkdan spnra.
 
Her marka sürücüde söylediğiniz gibi farklı hızlarda çalıştırma genelde vardır. Ekte Danfoss markasına ait şema ve parametre listesi mevcuttur. Lojik mantık ile çalışır 0 - 1 olma durumu gibidir.
 

Ekli dosyalar

  • Danfoss Sürücü ile 4 Hız Uygulama.png
    Danfoss Sürücü ile 4 Hız Uygulama.png
    90.9 KB · Görüntüleme: 8
Merhaba!

Anladığım kadarıyla bir frekans sürücüsü veya motor sürücüsü kullanıyorsunuz ve bu sürücüde farklı inputlara göre farklı davranışlar elde etmek istiyorsunuz.

DI1, DI2 ve DI3 dijital inputlarına belirli bir sinyal geldiğinde sürücünün belirli bir şekilde tepki vermesini istiyorsunuz. Genelde frekans sürücülerinde bu tarz konfigürasyonlar mümkündür.

Önerilerim şu şekildedir:

  1. DI1 ve DI2 için Hız Ayarı: Sürücü modeline bağlı olarak, DI1 ve DI2 inputlarına sinyal geldiğinde sürücüyü belirli bir hıza ayarlamak mümkün olacaktır. Genellikle bu, sürücünün parametre ayarlarından gerçekleştirilir. Bu inputlara sinyal geldiğinde sürücü belirttiğiniz hıza (örn. 1300 veya 1800) çıkacaktır.
  2. DI3 için Kontaktör Modu: Eğer DI3'e sinyal geldiğinde sürücünün kontaktör gibi davranmasını istiyorsanız, bu inputa sinyal geldiğinde sürücünün direkt çalışma veya durma moduna geçmesi gerekiyor. Bu, sürücünün başlatma veya durdurma komutu almasına sebep olabilir. Ancak tam olarak "kontaktör gibi" bir tepki elde etmek için sürücünün ayarlarına ve modeline bağlı olarak bazı özel konfigürasyonlar yapmanız gerekebilir.
Unutulmamalıdır ki, sürücüler hızlı başlama veya durdurma sırasında ani yük değişiklikleri nedeniyle mekanik veya elektriksel zararlara yol açabilir. Bu nedenle, bu tarz bir konfigürasyon yapmadan önce sürücünün koruma ayarlarını da kontrol etmenizde fayda var.

Sürücünüzün modeli ve markasına göre spesifik ayarları ve yapılandırmaları öğrenmek için kullanıcı kılavuzuna başvurmanız en iyisidir. Eğer daha spesifik bir bilgi veya adım adım yardım isterseniz, sürücünüzün marka ve modelini belirtirseniz daha detaylı yardımcı olabilirim.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,203
Mesajlar
915,789
Kullanıcılar
449,983
Son üye
ardaxsm

Yeni konular

Geri
Üst