Süper poze çıkmazı

piroturk

Üye
Katılım
15 Tem 2008
Mesajlar
31
Puanları
1
Yaş
39
Selam arkadaşlar,Çalıştığım yurt dışı projesinde , asma tavan içinden geçirilecek kablo tavaları, soket klima, havalandırma kanalları , su ve yangın borularının hangi şekilde yerleştirileceği konusunda yardımcı olursanız sevinirim. Zira merkezden sahada halletmemiz gerektiği söylendi :( Şimdiden teşekkürler.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
bahsettiğiniz tesisatların planlarını alıp kesitler oluşturmanız lazım her halükarda. hem makine hemde elektrik ve tabii mimari grubun koordine olması gerekli bu konuda. size yardımcı olacak kimse yoksa da kendiniz bu planları alıp bir kesit detay oluşturun derim. yoksa herşeyi sahada halletmek çok zor olur.
 
selamlar;martimge arkadasimizin dedigi gibi super pozede koordine kesinlikle sart,bende yurtdisindayim bizim super pozeler incelenirken elektrik grubu olarak genelde tavandan 20cm asagisi ve asma tavan alt kotundan 20 cm yukarisi elektrikcilerin kullanim alani olarak isteriz.cunku kablo tavasi standartlara gore mekanik grubunun su yangin borularinin ustunden gitmelidir,sadece tamamen capraz gecislerde budurum soz konusu olmayabilir oradada tava kapagi kullandirirlar.havalandirma kanallarida en yukardan gider tava ile cakistigi noktalarda tavaya veya havalandirma kanallarina es verilerek guzergaha devam edilir,bunlar projenin ve sahanin durumuna gore yapilir,asagidan 20 cm istememizin sebebi ise aydinlatma armaturler spotlar vs.montajlarinda sikinti yasamamak icin mutlaka gecerlidir bu sectigin armaturlerin boyuna gorede daha fazla veya dusuk yukseklik istenebilir ama genelde biz bu sekilde yapiyoruz,umarim yardimci olmusumdur.iyi calismalar
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,773
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst