Sözleşme gücünün arttırılması ve çift terimli tarife hakkında?

eskici09

Üye
Katılım
23 May 2019
Mesajlar
379
Puanları
31
İlk olarak, diyelim 1500kw olan sözleşme gücünü 5250kw olan kurulu güce çıkartmak istiyorum, bunun için çift terimli tarifeye geçmem gerekecek dağıtım bedelinin yanında güç bedeli faturaya yansılatacak, aynı zamanda güç aşımı olursa bunlar da faturaya yansıyacak doğru mudur? bu güç aşım bedelini hesaplarken aylık ne kadar kw kullanmam gerektiğini nasıl hesaplarım?DEMANT 5250 kw olup günlük tüketimim bu gücü geçerse aşım mı yapmış olurum ?
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Demand,ay sonu itibariyle tesbit edilen en yüksek değerdir.Çift terimli tarife için esas olan sözleşme gücü budur.Bunun üstündeki güç aşımı için ceza uygulanır ve devam ediyor olması halinde,yeni güç sözleşmesi ya-
pılması istenilir ( tedarikçi tarafından ).
 
Son düzenleme:
Demand,ay sonu itibariyle tesbit edilen en
yüksek değerdir.Çift terimli tarife için esas
olan sözleşme gücü budur.Bunun üstündeki
güç aşımı için ceza uygulanır ve devam edi-
yor olması halinde,yeni güç sözleşmesi ya-
pılması istenilir ( tedarikçi tarafından ).
@sami inci teşekkür ederim.
 
Sayacınızın menusunde demant bölümü vardır. Fatırada da varmı bılmıyorum. Ilk bır ay normaltarıfe kullanıp, sayacdan takıp edersenın optımum sözleşme gucune yaklaşırsınız. Yuksek tuarsan, boşuna bedel ödersın. az tutarsan, devamlı cezaye gırersın. Aşagı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık hesabı..
 
@zeybek şuan tek terimli kullanıyorum günlük ortalama 7 mW tüketim oluyor, benim demek istediğim sözleşme gücümü 5250 kw yaparsam çift terimli tarife olacak ve aylık maximum kullanabileceğim güç ne kadar olmalı?
 
Burada sizin tüketiminizden ziyade çektiğiniz füç önemli. Günlük 7000 kwh kullanabilirsiniz problem yok, ancak çektiğiniz, çekebileceğiniz maksimumm güç önemli. Burada yapmanız gereken, görevli dağıtım şirketiyle görüşürüp çektiğiniz maksimum güce göre hareket etmek olacaktır. Çift terimli tarifeye geçince faturanız daha mı azalacak ? Karşılaştırıp değerlendirnelisiniz.
Çift terimli tarifede anlaştığınız gücü (tüketimi değil) aşmanız durumunda aradaki farkı cezalı ödeyeceksinizi. Bunları karşılaştırarak hareket etmelisiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,959
Mesajlar
913,912
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Geri
Üst