RTU Markaları

Scada4u bu işi biliyor arkadaşlar. Modbus-rtu sadece bir protokoldur. cevresel elemanlar özelliklerinde bu varsa demektirki bu cihazları modbus-rtu üzerinden RTU ile haberleştirebilirsiniz
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
bende modbus üzerinde çalışıyorum.RTU mu daha iyi ascii mi tam karar veremedim?hangisi daha çok kullanılıyor?
 
Modbus RTU yu arıyorsanz Advantech ürünlerini tavsiye ederim..
 
Siemensin RTU'larını söyleyen olmamış:

http://www.siemens.com.tr/i/assets/content/ogs/dagitim_yonu/sat_tm-1703-acp.pdf (745kb).pdf

Link'teki TM 1703 ACP RTU'su, projelerde sıklıkla kullandığımız bir model. Beraber kullanılan modülleri de özet olarak belirtilmiş dökümanda. modbus rtu protokolü eski de olsa eski projelerdeki revizyonlar için kullanıyoruz. Modbus haberleşmesi için seri protokollerler uyumlu haberleşme kartlarından herhangi birini kullanmak yeterli. Yalnız modül olarak da CM-0829 ya da piyasadaki başka bir RS-485 convertörü kullanmak gerekli seri bağlantıyı RTU'ya göndermeden önce.

Döküman ihtiyacı olan arkadaşlara daha detaylı teknik döküman verebilirim, benim de hemen hepsini siemens sitesinden indirdiğim dökümanlar.
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,239
Mesajlar
916,094
Kullanıcılar
450,048
Son üye
guney oral

Yeni konular

Geri
Üst