RS485 ile CCS C haberleşme

Katılım
24 Ara 2016
Mesajlar
82
Puanları
1
Yaş
32
Merhaba
Projemde 1 master 2 slave olmak üzere 3 adet MCU kullanacağım.Masterdan gönderilen verileri her slave kendi adresine göre mi çekiyor yoksa master sırayla mı yollamalı.
Seri iletişim hakkında bilgim az örnek kod yazabilir misiniz veya inceleyecek proje varsa
 
masterıda slaveyide siz programlayacaksanız istediğiniz gibi yapabilirsiniz haberleşme olayını.
 
@toyer ben programlamaya çalışıyorum fakat sıkıntı şu ccs c de bir veri yolluyorum masterdan bu slavelerin hepsine dağılıyor.Slaveler bu bilgiler içinden hangisi kendilerine ait seçip işlemeli.
Bunu yapamıyorum.Yoksa bilgi gönderdim.
 
örnek olarak şöyle yapın.
srat stop bitlerini saymıyorum. 8 bit gönderin. bu sekiz bit atıyorum slave lerden okuma yapacagınızı bildirsin. devam edin bir 8 bit daha gönderin. bu sekiz bitte hangi adresteki slaveden okuma yapacagınızı bildirsin.

slave içindeki koda sunu yazın. seri haberleşme hattını bekle. gelen bilgiyi al. sonra slave yorum yapsın. ilk 8 bit okuma yapılacagını bildiriyor. 2. sekiz bit adres bildiriyor. gelen adres bilgisi kendi adres bilgisi ise slave cevap versin . değilse beklemeye devam etsin. gibi gibi ...

slavelere adres verme tamamen size kalmış. gidip gelen verilerin ne anlama geldiği, hangi veriye ne işlemi yapılacagı vesaire tamamen size kalıyor.
mikro işlemcilerin hazır I2C, SPI gibi seri haberleşme modullerini kullanabileceğiniz gibi kendinizde bir modul oluşturabilirsiniz. yeterki ne oldugunda ne yapacagını her 2 tarafa da (master ve slaveye) dogru düzgün anlatın.
 
Son düzenleme:
Modbus protokolünü öneririm.
Modbus protokolüne göre tüm slave cihazların bir ID numarası vardır ve hattı dinleme durumundadır. Tüm cihazlar hattan gelen bilgilerin ilk byte'ını okurlar. İlk byte'da hangi cihazın id numarası var ise o cihaz verileri alır ve diğerleri beklemede kalır. İkinci byte fonksiyondur, slave cihaz ne iş yapacağını ikinci bayte göre belirler. Fonksiyondan sonra 2byte olarak hangi giriş ya da çıkışta işlem yapılacak ise o komut gönderirlir. CCS C için modbus hazır kütüphaneleri vardır. İnternetten ModbusRTU yazarak bir araştır istersen.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,302
Mesajlar
916,557
Kullanıcılar
450,141
Son üye
Rmzn44

Yeni konular

Geri
Üst