Robot yardım

volkan5505

Üye
Katılım
1 Ocak 2008
Mesajlar
25
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar elimizde abb nin bir robotu bulunmakta daha düne kadar bir problemi yoktu fakat bugün arıza yaptı hata komutu:38031,Failure in x or y resolver signal on joint irb-3.arg 1:4 sum squared x an y bbelow min.diye yazıyor anladıgım kadarı ile resolver kartına x ve y eksenlerinden yeterli güçte sinyal gelmiyor ,bu yüzden devamında ise resolver kartını ölçün,baglantılarını kontrol edin yada kartı degiştirin komutu veriyor. şimdi benim tam olarak ne yapmam derek işin açıkcası kartın nasıl bir parça oldugunuda bilmiyorum,eğer kartın resminide eklerseniz sevinirim şimdiden teşekkürler.
 
Abb robotun hangi modeli
abb robotlarda mniplatörün 1. Eksenin yanında beyze yakın kısımda
esb kartı bulunuyor
bu kart rızoverden gelen bilgileri dijitale dönüştürüp robot panosundaki axıs computer kartına gönderiyor
sen eksen kablolarını kontrol et
şayet bir sıkıntı yoksa esb kartını değiştirip öyle bir denemen gerekiyor
 
öncelikle tşkr model IRB 1400 bu eger daha detaylıı billgi verebilirseniz sevinirim kolay gelsin
 
robotun arka kısmında bir butun var o butonun bulunduğu kapağı sükersen içinde metal kaplı ve üzerine irice bir batarya bulunan SMB kartı nı göreceksin yerinden sökmek biraz zordur. Ancak senin problemin 3.eksen resolveri veya kablusunda da olabilir. Robot uzun süredir kullanılıyorsa kablo ların değişmaesi gerek.Yedek motorun varsa öncelikle onu denersen en kolayı ,kablo ve kart değişimleri daha zahmetli..
 
Evet dediginiz gibi makinamız uzun bir süredir yatıyordu sonradan çalıştırdık ve çalışırken durdu şimdide bahsettigim arızayı yapıyor dediginiz gibi kartı sökmek oldukca zahmetli ama ben söktüm ve tekrardan yerine bagladım evet kablolar çatlamıştı fakat kopma derecesinde degiller kartı yerine bagladıktan sonrada eksenlerin hiçbirisini monitörden göremiyorum acaba smb kartı aşırı sıcaktan veya başka bir nedenden dolayı yanmış olabilirmi? Birde kartı yerine taktıktan sonra batarya kayıp komutu verdi soketini kontrol ettim saglam bunu neden yapar batarya kesmiş olabillirmi?:confused:
 
Batarya zaten SMB kartının üzerindedir. Sen onu söktüğünde otomatik olarak kalibrasyon kaçacak ve pil arızası verecektir. Sorunun çözümünde ise birden çok yol var. Öncelikle sağlam bir kablo dışarıdan motora çekilerek denenmelidir. Bu tür bir problemde en çok arıza veren kablodur. Daha sonra SMB kartı çalışan bir tanesi ile değiştirilmeli durum gözlenmelidir. Eğer yine düzelmez ise Robotun arkasından kontrol panele giden ince resolver kablosu denenmeli en son ise Axis Computer değiştirilmelidir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,193
Mesajlar
915,740
Kullanıcılar
449,968
Son üye
ibrahimkalebayir38@gmail.

Yeni konular

Geri
Üst