s.a arkadaşlar resimdeki gibi bir robot süpürge bataryası yaptık aspilsan 2800 mah 18650 piller ile sorun şu en altta ki pil gurubundan 12 volt görmem lazım ölçü aleti ile ölçünce voltaj yoktur ? 1 -2 volt çıkıyor sebebi nedir ??
Bms de kısa devre yapmış olma ihtimaliniz varmı
Bms nin sigortası atmış olabilir
Robot süpürge kartları çok hassas o yüzden sigortası var güvenlik amaçlı
Böyle bişey mümkün değil normal şartlarda.
4s 2 grup şeklinde mi oluşturdunuz bataryayı.
Bantları sökün piller arası artı ve eksi birleşim noktalarından ölçüm alın sırası ile.
4.2-8.4-12.6-16.8 şeklikde sıralı gerilimi okumanız gerekiyor
Böyle bişey mümkün değil normal şartlarda.
4s 2 grup şeklinde mi oluşturdunuz bataryayı.
Bantları sökün piller arası artı ve eksi birleşim noktalarından ölçüm alın sırası ile.
4.2-8.4-12.6-16.8 şeklikde sıralı gerilimi okumanız gerekiyor
valla usta nasıl yapacaz bende anlamadım şimdi adam yazmış şarjı 6 dk da bitiyor diye pilleri sökerken nasıl olduysa az kısa devre oldu acaba bms zarar görmüşmüdür nasıl yapsak ??
Şayet bms üzerindeki koruma sigortası atmış sa çıkıştan voltaj alamazsınız.
O diyotu kart üzerinde bulmak gerekiyor.
Diyotu çok ince bir kablo ile kısa devre yaparak atıp atmadığını kontrol edebilirsiniz
Olmazsa kartın resmini atın
Şayet bms üzerindeki koruma sigortası atmış sa çıkıştan voltaj alamazsınız.
O diyotu kart üzerinde bulmak gerekiyor.
Diyotu çok ince bir kablo ile kısa devre yaparak atıp atmadığını kontrol edebilirsiniz
Olmazsa kartın resmini atın
sağol ustam teşekkür ederim ... Allah razı olsun adam dan ses çıkmadı henüz aslında oda hobi olarak uğraşıyor bu işlerle ama bakalım gelirse cihaz yardım isterim..
nerden bulaştık bu işe bir daha robot süpürgenin yanından geçmeyecem..
şimdi ustam bataryamızın son hali budur soketli yerden zil zeli ile kırmızı ve siyah kablodan ölçüm yaptım 13.1 volt ölçtüm .. şarj aletini getirmemiş onların büyük standı olduğu için neyle nasıl test edebiliriz ???
renkli kablolara 12 V ampul bağladım canavar gibi yanıyır ??