reçete nedir

tolga_o

Üye
Katılım
17 Ocak 2007
Mesajlar
62
Puanları
1
Yaş
39
arkadaşlar op panellerindeki recete nedir nasıl kullanılır.bilgi verilseniz sevinirim

iyi çalışmalar
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Genelde dozajlama sistemlerinde reçete adı geçer. Bir ürün oluşturma esnasında ürün mevcut bileşenlerinin; hangi sıcaklıkta ,hangi miktarda,hangi zamanda bu ürünü oluşması gerektiğini belirleyen, bir nevi formüldür.Bu tip ürünler genelde reçete girilip mikserleme işlemine tabi tutularak elde edilirler.
Benim bildiğim bu kadar.Belki arkadaşlar birşeyler daha eklerler.
Kolay gelsin.
 
bir çok datayı ve verileri göndermek ve saklamak için prosesdeki degerleri saklamak için hem dop daki saklanır hemde plc deli
 
Reçete uygulaması:
PLC içerisinde değişkenleeriniz var.Bu değişkenler farklı uygulamalar için değişiklik arzeder örneğin elinizde bir dolum makinesi var diyelim.Bununla hem su, hemde süt doldurduğunuzu varsayalım.Su için olan değerler örn.gramaz dolum süresi dolum basıncı ve bu sürelere göre ayak uydurmak zorunda olan diğer üniteler,ayrı,süt için ayrı olacaktır.İşte bu değerleri operatör panelinde saklayıp üretimi yapılacak mamüle göre PLC'ye aktarma işlemine reçeteleme denir. Kısacası siz panelden süt butonuna bastığınız zaman süt dolum için gerekli tüm bilgileri veya su butonuna bastığınız zaman ise su içn gerekli bütün değerleri PLC'ye bir çırpıda yüklersiniz. Tabi bunu 10-15 ayrı ürün için de düşünebilirsiniz.Böylece plc içerisine fazladan fonksiyon bloğu yazmaz, tarama zamanından ve plc hafızasından istifade edersiniz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,214
Mesajlar
915,863
Kullanıcılar
449,995
Son üye
osmanguney15

Yeni konular

Geri
Üst