Radyo tamiri hakkinda

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan burakgenc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Şemaya baktım, FM ara frekans katında seramik rezenatör var.,(Ayarları kaymaz).
Ve 1 adet ara frekabs bobini var.
Bu tür işler için yapılmış tornavida kullanın (metal ıçlu plastik)

1. Önce varyabl kondansatör üzerinde CT001 (Yeşil daire) trimer kondansatörü ayarlayacaksaınız
Az sinyal gelen (94Mhz) bir yayını iyileştirin ve diğer yayınları hala alabiliyormusunuz, kontrol edin
Düzelme olmazsa yazın.

2. Osilatör kısmındaki CT002 (Kırmızı daire) trimere dokunmayın, istasyonların yeri kayar.

3 Arafrekans bobinini şimdilik ayarlamayın, yöntem iraz uzun
Kolay gelsin

Ekli dosyayı görüntüle 122066

Ekli dosyayı görüntüle 122067
Merhabalar cevabınız için çok teşekkür ederim. Bu maalesef benim yapabileceğim birşey degil. Hiç deneyimim yok. İstanbul Avrupa yakasında bunu yaptirabilecegim bir tanidiginiz ya da bildiğiniz biryer var mı? Herkese de göstermek istemiyorum. Olmazsa bu şekilde kullanacağım, gerçekten çok güzel ses veriyor. 94 altına da TRT 3 dinlemek için ihtiyacım var sadece. Çok teşekkür ederim

Dün deneme yaptım. Radio Voyage'i çok iyi yakaladı.
Radyo Voyage İstabul 'da 107.4 FM frekansında yayın yapıyor diye biliyorum.Siz tam 107.4 de mi yayını yakalıyorsunuz.Yani radyo yayın frekansları ile sizin radyo üzerinde ayarladığınız frekanslar tutuyor mu?

Radyo Voyage İstabul 'da 107.4 FM frekansında yayın yapıyor diye biliyorum.Siz tam 107.4 de mi yayını yakalıyorsunuz.Yani radyo yayın frekansları ile sizin radyo üzerinde ayarladığınız frekanslar tutuyor mu?
Merhabalar. Radio Voyage 107.4te. 96.2'de de radyo ekseni buluyor. Frekansların yeri aynı veya çok yakın. Tek sorun 94 öncesi frekanslarda sadece hışırtı çıkıyor. Bazı frekanslarda çok az yayın alsa da hiç duyulmuyor. Bir iki radyoyu çok derinden alıyor. Ama 94 sonrasında hiçbir sorun yok. Frekanslar aynı yerde, stereo lambası yanıyor ve çok kaliteli ses alıyorum. Teşekkür ederim ilginize.

Şemaya baktım, FM ara frekans katında seramik rezenatör var.,(Ayarları kaymaz).
Ve 1 adet ara frekabs bobini var.
Bu tür işler için yapılmış tornavida kullanın (metal ıçlu plastik)
Trimer kondansatörler en fazla 180 derece çevrilir milimetrik ayar yapılır

1. Önce varyabl kondansatör üzerinde CT001 (Yeşil daire) trimer kondansatörü ayarlayacaksaınız
Az sinyal gelen (94Mhz) bir yayını iyileştirin ve diğer yayınları hala alabiliyormusunuz, kontrol edin
Düzelme olmazsa yazın.

2. Osilatör kısmındaki CT002 (Kırmızı daire) trimere dokunmayın, istasyonların yeri kayar.

3 Arafrekans bobinini şimdilik ayarlamayın, yöntem iraz uzun
Kolay gelsin

Ekli dosyayı görüntüle 122066

Ekli dosyayı görüntüle 122067
IMG_20260509_141947.webpIMG_20260509_141818.webpIMG_20260509_141812.webpIMG_20260509_141755.webp

Merhabalar. Resimleri ekledim. Incelerseniz sevinirim. Teşekkür ederim.

Hemen hemen her gun dinlerim Radyo 3 u resimleri eklemeniz iyi olmuş tecrübeli arkadaşlar yardımcı olacaktır

Bütün bu uğraş radyo 3 için. Yoksa radyo olmuyorsa TRT ' ye rica edeceğim frekansi 94 ustune alsın :)))

sony_11.webp

1. Öncekş nesajda bahsettiğim trimer kondansatörler bunlar. (Yeşil çember)
2. Ancak bunlardan biri (kırmızı olan) osilatör tr,meriri bunu oynadığnızda istasyonun yeri değişir.
3. Yavaşça çevirdiğinizde anlarsınız, geri eski konumuna getirin.
4. Diğğerine geçin, önceki mesajdaki gibi ayarlayın

Ara frkans bobinini bulmak için LA1260 Entegre okunamıyor, bulunduğu yeri fotoda işaretleyin.

Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
133,386
Kullanıcılar
459,246
Son üye
mtuncturk

Yeni konular

Geri