Rüzgar türbini yükü besleme yardım

cantona7

Üye
Katılım
8 Eki 2011
Mesajlar
17
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba, bir dersin projesi için şöyle bir sistemin nasıl çalışacağını anlatmam gerekiyor.İstenen şey 24 v dc çıkış veren bir rüzgar türbini olacak. Voltaj dalgalanması %5 den az olacak. Eğer rüzgar hızı yeterliyse 100 ohmluk bir yük direk rüzgar türbininden beslenecek. Eğer rüzgar hızı yetersizse yük rüzgar enerjisiyle dolan akü grubundan beslenecek. Bunu nasıl yapabilirim, devresi nasıl olur böyle bir sistemin. Üzerine baya bir kafa yorduk bir şey bulamadık. Yardım ederseniz çok sevinirim.

A SMALL SIZE WIND GENERATION SYSTEM
This is a simple wind turbine-dc generator system that can produce 24V DC output. The voltage ripple must be less than 5%. If the wind speed is enough, 100 ohm load can be supplied directly from the wind energy. Otherwise it is supplied from the battery that is continuously charged from the wind energy.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Piyasada bulunan rüzgar türbini şarj cihazları bu mantıkla çalışır. Devrede bulunan bir röle vardır. Normal şartlarda röle bobini devre dışıdır. Kart üzerinde 2 adet çok turlu trimpotla alt ve üst sınır belirlenir. Gerilim ayarlanan voltajı aşınca röle devreye girerek gelen enerjiyi yük direncine verir. Gerilim düşünce tekrar aküye vermeye başlar. Nette " rüzgar türbini şarj cihazı" diye ararsanız çok sayıda devreler var.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,657
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst