rüzgar türbini kurulum.

irfan2580

Üye
Katılım
26 Mar 2008
Mesajlar
23
Puanları
1
selam,bir çifliğin 380 v elektrik enerjisini karşılamamız için nekadar büyüklükte bir rüzgar türbinine ihtiyacımız olur,maliyeti nedir.çiflikteki ortalama motorların kw toplamı 30kw..buradaki amaç kullanılan güce göremi türbin seçilir..,rüzgar türbini bağlanacak bir işletmeye rüzgar türbini için aranacak elektriksel terimler,şartlar nelerdir.Şebeke gerilimi şuan mevcut(380v).ek olarak elektrik tüketim maliyetine katkı nasıl sağlar._.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
merhabalar,

projelendirme on-grid yani şebeke bağlantılı olacağı için çalıştıracağınız toplam motor gücü üzerinden yapılabilir. Bu durumda türbinin kurulacağı nokta üzerindeki rüzgar rejimi belirlenip rüzgar hızına uygun bir rüzgar türbini kurulabilir.

örnek vermek gerekirse: kurulum yapacağınız noktada ortalama rüzgar hızınızı 6 m/s olarak saptadınız, bu durumda bu rüzgar hızında 30kW civarında güç üretebilen bir türbin seçilmeli, dikkat edilmesi gereken rüzgar türbininizin max. çıkışı 30kW olmamalı, eğer max 30kW lık bir türbin seçerseniz çok kısıtlı bir süre 30kW alabilirsiniz, bu durumda şebekeden bir miktar beslenmeye devam edersiniz.

Tabii ki daha düşük kapasiteli bir türbin tercihi yapıp bir miktar şebeke desteğiyle tasarruf yapma yoluna da gitmek mümkün.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,876
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst