Rüzgar türbini ile elektrik üretmek için gerekli elemanlar

Mazhar_45

Üye
Katılım
29 Tem 2022
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
26
Herkese iyi forumlar adım Mazhar bu forumu anonim olarak takip ediyordum üye olmak bugüne kısmetmiş.
Elimde 3 metre çapında,14 kanatlı,kule yüksekliği 7 metre olan bir rüzgar gülü var bununla elektrik üretip akü şarj etmek suretiyle(şimdilik 1 adet 100ah sulu aküm var) inverterdan güç alarak ilk etapta buzdolabı çalıştırmak istiyorum.Kulenin olduğu bölge oldukça rüzgarlı günlük 6 saat civarı döneceğini düşünüyorum 50cmlik fuleden 7cmlik araç alternatörüne kayışla aktarıyorum (daha volt-amper ölçümü yapmadım)
Sizlere sormak istediğim nasıl bir akü şarj kontrol cihazı almalıyım?
Mppt türü akü şarj kontrol cihazı öneriniz var mı? Akü şarj kontrol cihazındaki en önemli kriter ne olmalı?
Alternatörün ilk besleme akımını aküden mi yapmak daha iyi olur yoksa harici olarak mı beslemeliyim?
Alternatör dönmüyorken aküden akım çekmemesi için mümkünse otomatik şekilde ne yapabilirim? Akü şarj kontrol cihazı bu görevi yapar mı?
Biraz uzun yazdım kusura bakmayın şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim en kısa zamanda resimleri yükleyeceğim.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst