rüşvet

Doğru söze ne denir.
 
Toplumumuzda (tabirimi hoş görün) bir sülüklük hastalığı var ki insanı parçalarlar bile ve neden parçalandığınızı anlayamazsınız dahi. Hep birilerinin kafasına basarak yükselmek, hep karşısındakini sağımlık inek görmek. Üstelik genellikle karşılıklı iki tarafında niyeti bu!! Tam bir veba gibi sarmış durumda etrafımızı.
O malzemeleri kendi paramla almayı tercih ederim. Yoksa oradan gelecek fayda Allah`tan gelsin.
Daha 1,5 ay önce iki kamu görevlisine bu şekilde giderlerse başlarını yakacaklarını söylemiştim. Geçen gün onları içeri aldılar "çete" kavramı kapsamında.. il veya ilçe ismi veremem, çünkü basına da yansıdı olay...
Bırak elindekinle yetin, Allah büyük, seni başka yerden sebeblendirir. Hem bu tür alışverişlerle her iki taraf başkalarının da hakkını emeğini farkında olmadan israf edip sömürür. Ülkemizin ilerlemesini engelleyen en önemli sebeblerden biridir bu..
 
Arkadaşlar burda tartışılan konu kapsamında en azından kendimin yanlış anlaşıldığım kanaatindeyim.
Lütfen değerlendirme yaparken daha dikkatli olalım. Çünki çok hassas bir konudur.

En azından benim basettiğim rüşvet, çıkar sağlama, komisyonculuk,.... gibi bişey değildir lütfen ardaki ince çizgiye çok dikkat edelim.

Mümkünse daha açık, net hatta hatalı gördüğümüz yazıya, yoruma işaret ederek bunu yapalım. çünki başlık olarak rahatsızlık verici bir konu.

Şahsen forumda yorum yapıp ta, bunu yapmış olmaktan bile rahatsızlık duyduğum ilk konu.

Lütfen dikkat
 
inanın neden anlatmak istediğimi çok az arkadaş anladı,konuyu açarken mesleki ayrıcalıklardan
elde edilen küçük fırsatlardır söz ettiğim ve bu amerikada dahil tüm yeryüzünde geçerlidir
bugün en dandik osilaskop 400-500 dolar civarında tüm teknik işlerini gördüğüm firmanın ihtiyaçları ve
kendi deneyim geliştirme sorunlarım için iş yaptığımız ve çalıştığım firmadan yılda binlerce para kazanan
bir satıcı firmadan bu tip küçük çıkar,menfaat,kendine yontma tarzı ödünler beklemem gayet doğal.
bunun ahlaki hiç bir sakıncası yok bana göre.

dediğim gibi ben bu fırsatları cebe atıp ev araba vs şeklinde değerlendirirsem o vakit haklısınız
lütfen küçük farka dikkat.

kolay gelsin
 
Kendimden bir örnek vermek isterim. Faz sırasını tesbit eden küçük aletleri hemen hepimiz biliriz. Ayrıca internetten de oldukça ucuza satın alınabilir.
Bir gün kompanzasyon değerlerini tutturamadığım bir abonede, L1, L2, L3 flaşörlerinin yanıp söndüğünü farkettim. Aklıma ilk gelen faz sıralarının ters olduğuydu, çünkü akım trafolu sayaç kullanılmıyordu. Kamu görevlisi deneyimli bir arkadaş faz sırası aletiyle kontrol etti ve faz sıralarının ters olduğunu belirtti. O zaman anladım ki bu cihazdan her ne olursa olsun elimin altında bulunmalıydı-ki ben faz sırasının ters olduğunu anlamıştım. Çünkü daima sayaç bağlantılarını gözden geçirmemiz gereken durumlar olacak ve bu konu son derece önemliydi. Bu hatadan dolayı milyarlarca lira ceza ödeyen aboneler var.
Hemen internetten kendime, bir elektrikçi arkadaşa ve kamu kurumundaki genç bir arkadaşa sipariş ettim. Genç arkadaşa da sipariş ettim çünkü o belki de tüm meslek hayatı boyunca bu sayaçlardan bağlayıp mühürleyecek, mutlaka başını derde sokmaması ve herhangi bir aboneyi de yakmaması için bu pahallı olmayan cihaza ihtiyaç duyacak. Elektrikçi arkadaşın da aynı şekilde konu hakkında bilgisi olması gerekecek.
Nitekim genç arkadaş, bana cihazın ters döndüğünü, dikkat etmem gerektiğini söyledi. Hemen kontrol ettim, haklıydı, biz de cihazları düzelttik!! Meğerse A.B.D. de iki farklı A-B-C ve C-B-A olmak üzere 2 farklı faz sırası kullanılıyormuş. Bizim cihazları biz R-S-T ye göre düzenledik ;)
Burada mesleki yardımlaşma var. Aynı sektörden, farklı konumlarda çalışan insanların kişisel çıkarları değil, mesleki yardımlaşması, bir birini desteklemesi var. Pamuk prenses hikayesi gibi değil mi?? Ama gerçek, böylesi de var. En az yukarıda yazdığım yazı kadar sert bir gerçek.
İnce farkı kendi yaşantımdan örnek vererek anlatmaya çalıştım. Sonuçta aynı kazanda kaynıyoruz, mesleki gelişim olarak bir birimize destek olmak en büyük değer sanırım. Milyarlarca lira kazandırdığımız teknik bilgilerimizin bize ve diğer meslektaşlarımıza da biraz meleğimizde gelişim olanağı sağlamasında ne sakınca olabilir ki?
Yukarıdaki daha önceki yazımdan sonra da alçakgönüllülüklerini elden bırakmayıp bana darılmayan arkadaşlara da teşekkür ederim.
 
RÜŞvet her yerde aynidir alanda suÇlu verende hİÇ bİr Şekİlde tavsİye etmİyorum vede onaylamiyorum saygilar.
 
Hediyeleri çalıştığın yer için istiyorsan ne ala koparabildiğin kadar kopar, ama kendin için istiyorsan bence etik değil
 
(RÜŞVET mi HEDİYEMİ) Rüşvet ise vay halimize verende bir alanda, hadiste 'de İnsanın kendi emeği ve alınterinden hayırlısını yememiştir.PEYGAMBERİMİZ Hz. MUHAMMED (S.A.V) Rüşvet Emek harcamadan kazanmak ve İnsanın Şahsiyetini Onurunu kaybetmesi belki ilk anları tatlı hoş gelir ya sonrası?

Hediye ise dozunu aşmamış hediyeler insanları birbirine yaklaştıran ve karşılıklı hediyeleşmek nede güzel insanların birbirlerini aldatma hissiyatının olmaması.

Emek sarf etmeden yorulmadan çalışmadan Rabbim yazdıysa bozsun. Saygı ve Selamlarımla.
 

Benzer Konular

Forum istatistikleri

Konular
128,242
Mesajlar
916,128
Kullanıcılar
450,051
Son üye
Rezly

Yeni konular

Geri
Üst