PWM Solar Şarj Kontrol'e panel yerine led trafo bağlamak

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan D@nger
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

D@nger

Üye
Arkadaşlar merhabalar. Malum, akıllı invertörler çok pahalı bu yüzden anlatacağım sistemi yapmak istiyorum ama güvenlik konusunda da endişeliyim. Kısa süreli elektrik kesintilerinde 2 switch 5-6 tane access point'i kesintisiz çalıştırmak için mevcutta çalışan 12v 80ah jel akü var. 12/24V 20A PWM Solar Şarj kontrolüne panel girişi yerine 12v 20ah led trafo bağlayıp aküleri bu şekilde doldurtsam 220 çıkış alsam ve inverter gibi kullansam sıkıntı olur mu ? Ya da hangi bileşenleri kullansam daha doğru olur.

Led trafoyu ters çalıştırıp 12 volt girişinden voltaj verip 220 tarafından 220 volt mu almak istiyorsunuz?

Tam anlayamadığım in soruyorum.

Led trafoyu ters çalıştırıp 12 volt girişinden voltaj verip 220 tarafından 220 volt mu almak istiyorsunuz?

Tam anlayamadığım in soruyorum.
Hayır. Solar şarj kontrol ünitesine güneş paneli yerine smps trafo (meanwell gibi) akım kaynağı bağlayıp aküleri o şekilde doldurmak istiyorum. Güneş paneli girişi yerine trafo bağlayacağım. Resimdeki gibi

Ekli dosyalar

• mullinix1224v-30a-pwm-solar-sarj-kontr-3ec904.webp
    mullinix1224v-30a-pwm-solar-sarj-kontr-3ec904.webp
    73.1 KB · Görüntüleme: 7
Hayır. Solar şarj kontrol ünitesine güneş paneli yerine smps trafo (meanwell gibi) akım kaynağı bağlayıp aküleri o şekilde doldurmak istiyorum. Güneş paneli girişi yerine trafo bağlayacağım. Resimdeki gibi
güzel insan, neden sağ kulağını, sol elinle başının üzerinden aşırtıp göstermek istiyorsun anlayamadım. hazır 220 v var, al bir tane akü şarj (redresör) olayı çöz. o panel zımbırtısını kandırmak istiyorsun, enerjiyi kayıplarla katlıyorsun. mantıklı makul çözümlere odaklanın lütfen.

Teknik açıdan olur.

Ancak o pwm şarj cihazları 220 volt vermez. Çok verimli de olmaz.

Benzer bir sistemi arkadaşıma kurdum. LED trafosu/adaptörü DC12V çıkışını Dc-dc regülatörle 14-15 volt'a çıkartıp şarj kontrol cihazı panel girişine bağladım. Böylece şarj kontrol cihazının aküyü aşırı şarj/deşarj gerilim aralığı ayarlanarak akü korunmuş oluyor. Bir seneyi geçti 100Ah jel akü ile sorunsuz kullanıyor. Mobil modem ve kamera kayıt cihazı bu sistem üzerinden besleniyor. Şebeke kesintisinde akü devreye giriyor.
Çıkışın DC12V'a sabitlemek için ayrı bir dc-dc buck/düşürücü regülatör ile yüksek gerilim koruması yapılıyor. Aksi halde akü tam dolu halde 13 volt üzerine çıkıyor. Doğrusu buck-boost regületörle dc12v'u garantiye almak.
Tüm sistem DC12V şeklinde çalışıyor.

LED adaptörü ayarlı olanlardan ise ve 14-15 volt'a ayarlanabiliyorsa dc-dc yükselticiye ihtiyaç olmaz.

Forum istatistikleri

Konular
133,385
Kullanıcılar
459,239
Son üye
ekocaman

Yeni konular

Geri