Proteus üzerinde lehimli yol çizimi

Medisın12

Üye
Herkese selam bu lehimli yolları proteus 7.10 sürümünde nasıl çizebiliriz 8 dede olur
IMG_20250207_163717.jpg

Proteus bilmiyorum fakat tum cizim programlarinda benzer olmasi lazim.

Eagle'da;

TSTOP ve BSTOP bakir ustune yesil kaplama yapilmayacak layer/cizim anlamina gelir.

Ornegin toplayer'da bir yolun uzerine TSTOP ile bir seyler cizerseniz cizim yaptiginiz yerler mlehim maskesiz sekilde acikta kalir ve uretim asamasinda bu kisimlar lehim kaplanir.

Bunun icin cizim katmani olarak TSTOP secip aynen yol cizer gibi daha once cizdiginiz bakir yolun ustunden yeni bir yol daha yapacaksiniz. Cizgi kalinligini yolla ayni yapabilir ya da ortasina biraz daha dar cizebilirsiniz.

Bir nevi lehim maskesi koyma ya da var olan maskeyi soy anlamina geliyor.

Bu teknigi kullanarak bazi yazilari yada sembolleri bakir alanlara ciziyorum. Boylece bunlar boyayla degil lehimle yazilmis/cizilmis oluyor.

Son düzenleme:
Proteus bilmiyorum fakat tum cizim programlarinda benzer olmasi lazim.

Eagle'da;

TSTOP ve BSTOP bakir ustune yesil kaplama yapilmayacak layer/cizim anlamina gelir.

Ornegin toplayer'da bir yolun uzerine TSTOP ile bir seyler cizerseniz cizim yaptiginiz yerler mlehim maskesiz sekilde acikta kalir ve uretim asamasinda bu kisimlar lehim kaplanir.

Bunun icin cizim katmani olarak TSTOP secip aynen yol cizer gibi mevcut yolun ustune cizim yapacaksiniz.

Bir nevi lehim maskesi koyma ya da var olan maskeyi soy anlamina geliyor.

Bu teknigi kullanarak bazi yazilari yada sembolleri bakir alanlara ciziyorum. Boylece bunlar boyayla degil lehimle yazilmis/cizilmis oluyor.
Çok teşekkür ederim ustam

normal 2d çizgi ikonu seçiliyor. layer olarak ta TOPRESIST seçiliyor. (default rengi açık yeşil) bu top copper yolları için. bottom için ise BOTTOMRESIST (default rengi koyu mavi) seçiliyor buda bottom copper yolları için. çizgi kalınlığı ise üzerine sağ tıklanarak kalınlık ayarlanıyor. ben sürekli akım kapasitesi artırmak için kullanırım. bazı dar yollar için. bu arada sadece akım kapasite arttırmak için değil kütle arttırarak soğutma amaçlıda kullanılıyor.

normal 2d çizgi ikonu seçiliyor. layer olarak ta TOPRESIST seçiliyor. (default rengi açık yeşil) bu top copper yolları için. bottom için ise BOTTOMRESIST (default rengi koyu mavi) seçiliyor buda bottom copper yolları için. çizgi kalınlığı ise üzerine sağ tıklanarak kalınlık ayarlanıyor. ben sürekli akım kapasitesi artırmak için kullanırım. bazı dar yollar için. bu arada sadece akım kapasite arttırmak için değil kütle arttırarak soğutma amaçlıda kullanılıyor.
Evet oldu ustam allah razı olsun

Forum istatistikleri

Konular
130,864
Kullanıcılar
454,447
Son üye
iskeoewd

Yeni konular

Geri