Nasıl olacak öyle drc hatası veriyor amayolların üzerine pad ekleyin.
Çok teşekkür ederim ustamProteus bilmiyorum fakat tum cizim programlarinda benzer olmasi lazim.
Eagle'da;
TSTOP ve BSTOP bakir ustune yesil kaplama yapilmayacak layer/cizim anlamina gelir.
Ornegin toplayer'da bir yolun uzerine TSTOP ile bir seyler cizerseniz cizim yaptiginiz yerler mlehim maskesiz sekilde acikta kalir ve uretim asamasinda bu kisimlar lehim kaplanir.
Bunun icin cizim katmani olarak TSTOP secip aynen yol cizer gibi mevcut yolun ustune cizim yapacaksiniz.
Bir nevi lehim maskesi koyma ya da var olan maskeyi soy anlamina geliyor.
Bu teknigi kullanarak bazi yazilari yada sembolleri bakir alanlara ciziyorum. Boylece bunlar boyayla degil lehimle yazilmis/cizilmis oluyor.
İnşallah bu sefer olur teşekkür ederimçizgilerin çizildiği yerler maskesiz olacaktır. trace leri ortalayarak çizilip sonra kalınlığı değiştirebilirsin. 3d render da gözüküyor iş bitince
Evet oldu ustam allah razı olsunnormal 2d çizgi ikonu seçiliyor. layer olarak ta TOPRESIST seçiliyor. (default rengi açık yeşil) bu top copper yolları için. bottom için ise BOTTOMRESIST (default rengi koyu mavi) seçiliyor buda bottom copper yolları için. çizgi kalınlığı ise üzerine sağ tıklanarak kalınlık ayarlanıyor. ben sürekli akım kapasitesi artırmak için kullanırım. bazı dar yollar için. bu arada sadece akım kapasite arttırmak için değil kütle arttırarak soğutma amaçlıda kullanılıyor.
Oldu ama pcb yaptırırken hata veriyor 3 katlı olarak görünüyor kısmen olduEvet oldu ustam allah razı olsun