Proteus Çıktısı Yardımı...

beyzade88

Üye
Katılım
16 Kas 2008
Mesajlar
47
Puanları
1
60-80 cm uzunlugundaki bir çerçevenin etrafına 0,8 cm aralıklarla ledler yer yerleştireceğiz. Transformatör, ve doğrultucu ile Şebeke gerilimi kullanarak en az güç haracayan ledler kullanılarak bu devreyi en az güç haracayacak şekilde Proteus'tan cıktısını alabilir misiniz? Yardım ederseniz çok sevinirim. Çünkü finale puan eklenecek. Lütfen Yardım edin:):)Bu akşama kadar yaparsanız çok sevinirim...İyi günler.
 
arkadaş öncelikle çerçeve etrafına belirlediğin ölçülerde led deliklerini aç ve ledleri yerleştir tabi eğer ledlerin tamamının tek seferde yanmasını istiyorsan hepsini paralel bağla ve piyasada ayarlı adaptörler var bir tane al ve ledlere bağla tabi ledlerin bağlantısında + ve - uçlarının bağlantılarına dikkat etmelisin
 
Kuusra bakmaynfazla bir bilgim yok u konuda yenı geldim bölüme..Proteus çıktısı lazım bu devrenin bana...
 
Çerçeve uzunluğu 80 kabul edersek "100 civarında" led kullanılacak demektir.Çapı 5 mm lik led kullanırsak nerede ise birbirine bitişik olur.fakat ledin merkezleri birbirinden 3 mm mesafede olur.
bunlar yerleştirme ile ilgili.Örneğin gerilimimiz 12 volt ise 12 volt ile çalışacak şekilde ledleri seri bağlayıp
sonra bu seri grupları paralel bağlayabiliriz.Bu gruplama işinde ledlerin aynı seviyede ışık vermesine dikkat etmek gerekir.Sayı tutmaz da bir grupta led sayısı eksik çıkarsa veya fazla da çıkabilir.
ona göre önlem almak lazım.unun için seri gruptakilerin sayısı eşit olmalı.kolay gelsin.
 
Arkadaslar benım fazla bır bılım yok proteus cıktısı lazım bilen yok mu aranızda???
 
Tam olarak ne istiyorsun?
Proteusta devre nasıl çizilir diye mi; çıktı nasıl alınır veya devre nasıl dizayn edilir diye mi soruyorsun?
 
umarım bu işini görür dua et yeter :)
 

Ekli dosyalar

  • Proteustan Çıktı Almak.rar
    373.7 KB · Görüntüleme: 1
Teşekkur ederim ama ben proteusu kullanmayı bilmiyorum ve fazla zamnım yok eger kolaysa bu devre cızıp verır ısınız bılıyorum cok sey ıstıyorum..Zor birşeyse bu devre cızmeyın zamnınızı harcamayın...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,237
Mesajlar
916,066
Kullanıcılar
450,036
Son üye
murki

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst