PICI6F serisi mikrodenetleyici ile tasarım yapmak ve progralamak

Katılım
25 Kas 2009
Mesajlar
51
Puanları
1
Yaş
32
Herkese Merhabalar arkadaşlar,benim bir ödevim var da sizden yardım rica edecektim.

Ödev:
Proje konusu PICI6F serisi mikrodenetleyici ile tasarım yapmak ve progralamak olacaktır.
-Öncelikle donanımsal bir tasarım gerçekleştirilerek,devresi Proteus'ta çizilecek.MPLAB IDE kullanılarak ilgili donanıma ait program Assembly dilinde yazılarak, .hex uzantılı program dosyası halinde derlenecek.Proteus'ta çizilen devrede yer alan PIC'e bu program yüklenerek işletilecek.Bu projeye ait aşağıda verilen dosyalar bir CD'ye kaydedilip en geç 5 Mayıs'a kadar teslim edilecektir.
Dosyalar:NUMARA_AD_SOYAD Şeklindeki klasör altında,
a)Devre şeması ve program akış diyagramı ile kaynak kodu dökümünü de içerecek şekilde devre tasarımına konu olan problemin analizi,tasarım aşamaları ve devrenin ansıl işlediği v.s gibi ayrıntılı açıklamaları bir kapak sayfası içerecek şekilde bulunduran .doc usantılı word dosyası(ödev raporu),Bu dosyanın yazıcı çıktısı da teslim edilecektir.
b)Proteus'ta hazırlanan devreye ait simülasyon dosyası(.dsn)
c)MPLAB IDE'de hazırlanan assembly dili program kaynak kodu dosyası(.asm)
d)Kaynak kodundan derlenerek elde edilen .hex uzantılı makine dili kodu dosyası
Ödev 30 puan üzerinden değerlendirilecek olup,70 puan üzerinden değerlendirilen vize notu üzerine eklenecektir.Projede en azından LED,buton ve özel bir donanım(bizer,zil,motor,sevro motor,step
motor,röle,selenoid,LCD ekran,klavye v.s)içerecek.

Yapacağım projeyi tübitak'ın kendimiz yapalım sitesindeki lcd göstergeli termometre olarak belirledim.Devreyi çizdim.Hex dosyasını direk olarak aktardım içine çalıştı.Fakat MPLAB IDE kullanarak asm ve hex kodu dosyasını çıkarmam lazım.Bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim.
Kendimiz Yapalım
Yukarıdaki linkte projeyi bulabilirsiniz.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
sn gürkantuzun,
projeni ... sitesindeki lcd göstrgeli termometre olarak belirleyip, çizili devreyi tekrar çizip hex dosyasını aktarıp çalıştırmışsın. bu yorucu çalışmana google davet edip devrenin c kodlu devresi yerine asm kodlu sunu bul deseydin şimdi 30 puanın cepteydi...........
 
dostum hexi asm ye ceviren programlar var orda asmye cevirip ondan sonra o asm yi mplaba yükleyip kaydedip derlertirsen hocanın istediği tüm dökümanları alırsın.
 
Mesajım sadece şahsızınıza değil geneledir.
Öğretim görevlisi arkadaş, bu ödevleri neden ve ne kadar süre ile veriyor? Ödevi vermeden önce bu konuları size anlatıyor mu?
Sizin yapma şekliniz ile sınavı/dersi geçme ihtimaliniz olsa da bu size/bize ne kazandırıyor?
_______________________________________________________________________________

Sizin Elektronik bölümünde okuduğunuzu> mühendis/tekniker olacağınızı>bu sektörde iş hayatına atılacağınızı varsayarak yazıyorum.

Ben müşteri olarak firmanıza gelsem ve sizden bir sistem istesem ve o sistem Tübitak vb bir yerde uygulanıp kaynak kodu ile yayınlanmamışsa; sanırım ürünü piyasaya sürebilmek için dünaynın herhangi bir yerinde bir meslektaşınızın yapıp paylaşmasını ve sizinde bunu bulup, pcb sini bastırıp, dizdirip, kutuya koydurup bana vermenizi bekleyeceğim...
Biz nerede yanlış yapıyoruz acaba...
 
hayır bu ödevi verdiğinde hoca bu konuların hiç birini anlatmadı hatta bu programın nasıl yapılacağı hakkında bile bilgi vermedi
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst