Projem Için Net Tür Bir DC Motor Kullanmaliyim

JeVexus

Üye
Katılım
12 Mar 2016
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar öncelikle, benim sizlere ufak bir sorum olacak şimdi benim bir projem var bir winder yani mekanik saat şarj standı yapmak istiyorum fakat ne tur bir motor kullanacagimi bilmiyorum. Saat gibi bir dişli mekanizmasi kurup motor milinden alinan rpm i 50-60 civarına dusurecegim yani saatin saniye imleci hızında dönecek stand, cok buyuk bir motor kullanamam 5-12v arasi dc motor yeterli gucu saglar yani, sizlere sorum şu; Ben ne tür bir motor kullanabilirim? Yani 7-24 çalışacak prize takili bir adaptör sayesinde, normal araba dc motorlari falan kullanirsam bir problem cikar mi? Bozulma, yanma ya da tehlikeli bir durum olur mu? Elimde vcd player motorlari var bunlari kullanabilir miyim? Kisacasi kesintisiz uzun sureli calisma icin dayanikli motor var midir saat motoru gibi? Simdiden tesekkurler :)
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
"hobi rediktorlu DC motor" diye ara DC.12.volt 60.d/dv motor var .
 
"hobi rediktorlu DC motor" diye ara DC.12.volt 60.d/dv motor var .
Oncelikle cevabiniz için çok teşekkür ederim :) Fakat reduktorlu motorlar da zaten normal dc motorun dişli cark sistemi ile cikis milindeki tur sayisinin azaltilmasiyla elde ediliyorlar, benim burda asil ihtiyacim olan şey 7-24 calisip herhangi bir sorun çıkarmayacak bir motor bulmak, tekrardan teşekkür ederim :)
 
Motorlu zaman rölelerı motorları,
elektırklı fırınların, şiş çevırme motorları, eskı çamasır makınlarının beyın çevırme motorları gibi küçük şanzımanlı motorlara bakınız.Yalnız, 220 volt çaılşırlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,965
Mesajlar
913,961
Kullanıcılar
449,611
Son üye
ramazansanli@

Yeni konular

Geri
Üst