Projektörün halojen lambası yanıyordu

eurion

Üye
Katılım
15 Ağu 2023
Mesajlar
6
Puanları
1
Yaş
34
IMG_20230815_195356.jpg
Arkadaşlar merhaba öncelikle pek elektrik bilgim yok.Yeni aldığım 150 wattlık projektörün lambasindan(150w) duman çıktı çıkar çıkmaz fişten çektim.Fotografdaki gibi bağladım.Evde bir tane topraklamasız yassı fiş buldum ve klemensteki kahverengi nin karşına kahverengi mavinin karşına mavi gelecek şekilde bağladım.Topraklamayi boş bıraktım(Evde topraklamali fiş bulamadım)sonrası dediğim gibi oldu acaba sorun nedir ?topraklamayi baglamadigim için mi oldu ?Hatam nerede ? Şimdiden teşekkürler
IMG_20230815_200228.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Ekli dosyayı görüntüle 100379Arkadaşlar merhaba öncelikle pek elektrik bilgim yok.Yeni aldığım 150 wattlık projektörün lambasindan(150w) duman çıktı çıkar çıkmaz fişten çektim.Fotografdaki gibi bağladım.Evde bir tane topraklamasız yassı fiş buldum ve klemensteki kahverengi nin karşına kahverengi mavinin karşına mavi gelecek şekilde bağladım.Topraklamayi boş bıraktım(Evde topraklamali fiş bulamadım)sonrası dediğim gibi oldu acaba sorun nedir ?topraklamayi baglamadigim için mi oldu ?Hatam nerede ? Şimdiden teşekkürlerEkli dosyayı görüntüle 100380
Eskiden dumanla haberleşme varmış . Duman size diyor ki elektrik işlerini elektrikciye bırakın. Elektrik tecrübesiz ve eğitimsiz kişileri sevmez. Bu seferlik affettim .
 
Yardımcı olduğun için teşekkürler
Kendinden driverli bir lambaya benzemiyor . Aslında söylediğin kadar büyük watt lı da gözükmüyor. Bu durumda led driver ile çalışması gereken lambaya 220 volt vererek onu uçmağa göndermiş olabilirsin . @paskomya ustam iyi bilir bu işleri.
Edit : Satıcı :1 Alıcı :0
 
Son düzenleme:
bu konuya yazmayacağım diyecektim ama mecburrr. bir de şu yakışıklı halojenin gül cemalini görsek. pardon, lamba ampul yüzünü bir görsek. malum ben görmeden anlamıyorum.
 
Bu tip ampulleri yerine takarken; hiç elimizi
ampule dokundurmamız gerekli. Yağlı cam
çabuk deforme olur.
hadi sizler biliyorsunuz da (ben bilmiyor), düz kullanıcılar biliyor mu? bir de statik elektrik diye bir şey daha varmış, topraklamak filan gerekiyormuş ama ben daha tanışmadım.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst