Proje ile ilgili destek

elektro41

Üye
Katılım
2 Eyl 2009
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
29
Merhaba arkadaşlar;
Bir projem var ama yazılım konusunda iyi değilim, sizden ricam bana bu programı C de yazmanız.

Şöyle olacak 16F877 nin Rb0, Rb2, Rb4, Rb6 portları aynı anda lojik 1 olacak.
Sonra belirli bir zaman sonunda bu saydılarım aynı anda lojik 0 olacak ve bu sefer Rb1, Rb3, Rb5 ve Rb7 lojik 1 olacak ve yine belirli bir zaman sonra kapanıp tekrar en başa dönücek bu şekilde bir döngü olacak ama her bir port bloğuna zaman eklememiz gerekecek yani bu değişim sürelerini ayarlama imkanım olsun.
 
Sn. elektro41,

Sizin isteğiniz direkt olarak hazır kod olduğu için kimse size yardım etmez. Bu sizin iyiliğiniz içindir. Öğrenme gayreti içerisinde olursanız emin olun buradaki herkes size yardımcı olacaktır. Ancak ilk yapmanız gereken şey ihtiyacınız olan koşulları belirlemektir. Örneğin, zaman değişecek ise kullanıcıya en başta sorulur ve bir değişkene atanır. Eğer herhangi bir anda değişiklik yapacağım derseniz, döngü içerisinde öncelikli duruma zaman koşulunu getirirsiniz. Bunun gibi istenen ve beklenen şartlar ilk olarak belirlenmelidir. Daha sonra kod kısmına geçilmelidir.

Siz neler yapmak istiyorsanız açık olarak yazınız, beraber ilerleyelim.

Saygılarımla,
 
merhaba arkadaşlar,


Sorumu doğru yere mi yazıyorum bilemiyorum. kontrolkalemi.com u ilk defa kullanıyorum. bir konu hakkından yardımlarınıza ihtiyacım var.

bir ödev konum var,

''El ve parmaklarını kullanma yeteneği olmayan özürlüler için sesle kumanda edilebilen(İleri-geri-sağa-sola-dur-kalk vb.) bir özürlü aracı tasarlamak istiyoruz. Mevcut sistemleri de inceleyerek, ev içinde hareket edecek böyle bir aracın mekanik sistemi ve kontrol sisteminin çalışma prensibini ve kullanılması gerekli donanımları açıklayınız''
elektroniğe dair pek bir bilgim bulunmamaktadır. nasıl bir yol izlemeliyim? hangi parçaları veya yazılımları incelemeliyim.

Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

İlgi ve alakanız için şimdiden teşekkür ederim.
Sayg.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst