Proje arkadaşı aranıyor

FakirMaker

Usta Üye
Katılım
5 May 2009
Mesajlar
1,118
Puanları
181
Arkadaşlar merhaba,

Uzun süredir ESP32 üzerinde çalışıyorum ve bende çok iyi bi izlenim bıraktı. Fiyat,hız,wifi,bt,hafıza vb. gibi özellikleriyle neredeyse rakipsiz. Bu aralar micropython yükledim ve oldukça kullanışlı hemde çok fazla toplum desteği olduğunu gördüm.

Projem:

Halihazırda yürütülen micropython projesini türkçeleştirerek esp32 ile arduino benzeri bir kart üretmek (biliyorum böyle kartlar zaten var ama micropython için üretilmedikleri için bazı eksiklikleri var) ve bu kartı okullardaki çocukların bilgisayar dahi kullanmadan bluetooth veya wifi-telnet üzerinden programlayabilmelerini sağlamak, böylelikle evinde bilgsayar okulunda bilgisayar atölyesi veya labaratuvarı olmadan çocuklar sınıf ortamında kendi telefonlarıyla projeler yazabileceklerdir. Kartın maliyeti klon bir arduino uno'nun yaklaşık %50 fazlası kadar olacaktır bu yüzden temin edilmesi veya herhangi bir hasarda yenilenmesi hem çocuğa hem veliye zarar vermeyecektir. Hatta gerekli yerlere başvurular yaparak mümkünse okullarımızdaki çocuklara ücretsiz dağıtmaya da çalışacağım.

Bana katılmak isteyen arkadaşlar varsa herhangi bir tecrübe veya bilgi birikimine bakmaksızın seve seve kabul edeceğim. Kitaplıkların dili native C ve python yani assembly dili gibi kafa karıştıran bir tarafı olmayacak. Evlerinde kitaplıkları derleyecek linux makinesi olmayan arkadaşlar için ben kendi bilgisayarımda bu işi yapacağım.

Not: Bu işten herhangi bir ticari beklenti yoktur. Herşey açık kaynaklı olarak github da paylaşılacaktır. Dileyen bu kaynağı kullanarak kendi kartını üretebilecektir.

İlgilenen arakadaşlar hem bu posta cevap hem de mesaj yoluyla bana ulaşabilirler. Şimdiden herekese teşekkürler.
 
Merhaba ccc c kullanıyorum ve Arduino devre şemaları konusunda bende katkıda bulunabilirim
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,178
Mesajlar
915,646
Kullanıcılar
449,939
Son üye
sorunsuzşofben

Yeni konular

Geri
Üst