PROFİLO BD 4351 ANFH buzdolabımın ışıkları yanıp yanıp sönüyor ses ile birlikte! acil yardımcı olabilirmisiniz

havva3435

Üye
Katılım
3 Haz 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
45
Profilo BD 4351 ANFH modelinde buzdolabım var. tahmini 17 senelik vardır. üst panel deki derecesi ayarlanmış olan ışıklar yanıp sönüyor. Sanki tetikleyememe sesi tıkırt tıkırt bayağı sesli yapıyor. (Geçiş yaparken zorlanıyor gibi) mesela dondurucu bölümü -20 de soğutucu bölümü +4 de. bu ışıklar günde belki 10 kere yanıp dönüyor tabi ses ile beraber. bu sorunu şu sıralar sık yapmaya başladı. ayrıca dondurucu bölümdeki dondurulmuş bölümler çözülmeye başlıyor. Bir donuyor bir çözülmeye başlıyor. diğer bölümdeki içecekler falan nemlenmeye başladı. Buzluktaki poşetteki ürünlerin kokusu değişti.


Işıklar yanıp sönerken ve ses çıkartırken buzdolabının alt yada üst kapağını açıyorum hem ses kesiliyor hem de ışıklar normal sabit yanıyor. Kapıyı kapatıyorum yine ses başlıyor en geç 1 dk içinde ses kesiliyor ışıklar normal sabit yanıyor.

Bu sırada kapı açıkken elimle kapı kilit yerlerine bastırarak sanki kapı kapalıymış gibi yaptım. Dondurucu ve soğutucuyu kontrol ettim fanlar çalışıyordu.

Ne yapabilirim? Bazıları buzdolabını 1gün kapat yazmış. Yardım edebilir misiniz? Nedeni nedir? Eğer servis çağırmam gerekirse maliyeti yaklaşık ne olur acaba? Çok yüksek maliyet ise yeni buzdolabı alacağım mecburen :((



YANITLA
 
Tahmin : üzerinde ayar tuşları varsa ikisine vy üçüne ayni anda 30sn civarı basın resetlensin. Tabii Tahmin.
 
kartınız arızalı maalesef..
 
Kart üzerindeki üç tane kondansatörün değişmesi gerekli. Bu şekilde kompresörü bozabilir şu anda ben o aşamadayım
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,885
Kullanıcılar
449,601
Son üye
AlienInc

Yeni konular

Geri
Üst