Powerbank ile ışıldak yapımı

werne

Üye
Katılım
12 Şub 2020
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
45
Merhaba, değerli forum üyeleri,

Yapmayı düşündüğüm bir işle ilgili fikirlerinizi almak istedim. İşin teknik kısmından hiç anlamadığım için bilgilerinize ihtiyacım var.
Şöyle ki,

Nadiren de olsa, yaşadığımız elektrik kesintilerinde her nekadar evde bir kaçtane ışıldak olsada nezaman ithtiyaç duysak mutlaka bataryası boşalmış oluyor. bir süredir akıllı pilli kaliteli bir ışıldak aradım ama öyle bir ürüde de rastlamadım. elimde bir kaçtane 20.000 lik çok kaliteli power bank var 6 ay çekmecede dursa bile boşalmıyor. bunlarla kendi ışıldağımı yapmak istiyorum. 1 metrelik 5v tv arkaları için satılan şerit led ler var bununla bir çalışma yapsam verimli olurmu acaba. powerbankla yeterince parlak olurmu ve yaklaşık nekadar süre yanar. konu hakkında yardımcı olursanız çok memnun olurum.

Şimdiden teşekkür ederim.
 
5 volta çalışıyor sa problem yok, ama elektrik kesintisi durumunda otomatik olsun istersen devre gerekir, yok ben elle yakarım dersen hiç sıkıntı yok, ben elle yakıyorum, eşekler gibi çalışıyor.
 
Led 3 watt kullanıyor sanırım.
Piller 100 watt
33 saat
tabi bu kadar kullanmanız imkansız.
10 saat kullanılabilir tahmini olarak.
 
Led'ler 5volt ise bir tane erkek usb bağlantısı alıp eksi artı kutuplara dikkat ederek bağlarsanız powerbanka taktığınızda ledler yanacaktır.
 
hepinize teşekkür ederim. evet usb bağlantısı ve bluetooth ile cep telefonundan kumanda edilen bir aparat ile geliyor. süre benim için önemliydi. bahsettiğiniz süreler de gayet tatmin edici. umarım yeteri kadar aydınlatır. onu da sağlarsam işimi görecek
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst