Portal vinç Sesli ikaz sistemi

abbabe

Üye
Katılım
15 Ocak 2008
Mesajlar
24
Puanları
1
Yaş
39
Arkadaşlar şantiyemizde bulunan Portal vinçlere güvenlik amacıyla sesli ikaz sistemi kurmak istiyorum.

Saga sola gittiğinde ve yukarı aşagı halat indirildiğinde sesli uyarı verecek bir sistem olacak.Bunun için daha önceden çalışmıs veya buna benzer bir tasarım yapmış arkadaslarımızdan yardım bekliyorum.
Ne tür malzeme kullanmam gereklidir. Bazı yk araçlarında kullanılan sirenlerden mi kullanmalıyım ? Sesin mümkün oldugunca duyulması gerekmektedir?
Birde vinç için farklı kumanda butonları mevcut hzılı yavas yukarı asagı vs.Ben Her durumda da sirenin aktif olmasını ve bir zamanlayıcı ile 15-20 sn çalmasını istiyorum.


Yardımlarınız için şimdiden tesekkür ederim.
 
arkadaşım otobus üreten firma için yapmıştım. çok basit olarak her kumanda yönunden aldığın faz veya kumanda sinyalini 1 röle çektir ve her röle çıkışını bir adet sirene ortak olarak bağla. bir adette ters zaman rölesi bağlarsan devreye enerji kesildiğinde devreye girer ve istediğin aralıkta çalıştabilirsin. (röleler ve zaman rölesinin maliyeti akıllı röle maliyetine yakın olacaktır. bu nedenle zelio veya siemens akıllı röle kullanmanda fayda var)bu şekilde hangi yöne komut verirsen röle çekecek ve siren çalışacaktır.
kolay gelsin.
 
aliplc sanırım her kumandaya bir röle maliyet açısından biraz yüksek görünyor.

Bir veya 3 diyeyim ve ya kaç tane minimum kullanılır bilemiyorum.Kontaktörle bu işi halledebilirmiyim.Hangi kumanda kolu devreye giriyor akım çekiyorsa kontaktör devreye girsin ve siren çalsın şeklinde bir uygulama sizce mümkün olabilir mi ? Farklı kumandaların aynı girişse baglanması aynı zaman diliminde çekilecek akımlarda bir sorun oluşturur mu ?
 
kumanda koluna ek kontak takarak yapabilirsin böyle bir imkan yoksa kontaktörler üzerin(tabi uygun kontak varsa) de çalışsonrasında 1 röle bir korna
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,855
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst