PLC Yazılım Dönüştürme

Katılım
6 Eki 2015
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
34
Merhabalar
Fabrikamızda s7-300 PLC' ler kullanılıyor. Tüm otomasyonu yurt dışı bir otomasyon firmasına yaptırılmış. Yazılımın tamamı firma tarafından ve almanca ve ingilizce açıklamalı stl formatında oluşturmuş. PLC konusunda uzman değilim bir yıldır uğraşıyorum ve tam anlamıyla çözemedim. Bu yüzden fabrikada revizyon işlemi yapmak istediğimizde firmayla iletişime geçip yüksek ücretler ödeyerek yaptırıyoruz.
Tüm yazılım stl dilini iyi bilen otomasyon mühendisleri tarafından ladder formatına dönüştürülebilir mi? Firma sahibi ya da deneyimli mühendis üyelerimiz bu işin maaliyeti ne kadar olur bir fiyat aralığı verebilir misiniz? Ya da başka öneriniz var mıdır? Yurt dışı firmaya tabi olmak zorunda mıyız ?
 
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
Bazı STL komutları LAD'a çevrilemez. Dönüştürülmesi mümkün fonksiyonlar kullanılmış olsa bile dönüştürmek maliyet bakımından yaklaşık olarak yeniden programlamak ile aynı olacaktır. Bunun yerine tek sefer ücret ödeyerek iyi bir firmadan PLC eğitimi almak daha verimli olacaktır. Dışa bağımlılık yerine bir çok Türk firmalarından destek alarak daha uygun Bakım maliyetleri ile işi çözebilirsiniz.
 
Ben şahsen gece gündüz uğraşıp çalışan sistemler üzerinden kendimi eğiterek epey STL kodu LDR çevirdim ama bazıları olmuyor. Olsa bile stl de 3 satır yazmak daha kolay. Bu yüzden hanımla aram bile açıldı. Kendini 2.karı gibi görüyormuş. Sonunda oda 2. olmaya alıştı.:)

Sen stl ögren daha rahat edersin
 
PLC yi I/O (G/Ç) noktası olarak kullanın tüm eziyetlerden (lisans , ara donanım vs.) kurtulun diyecem ama profibus kullanan cihazı nasıl direk bağlayacaksınız ?
Herbir birimde tek CPU varsa neden PBUS ürünler kullandınız ?
Bence kullandığınız ürünü değiştirin kökten rahat edin !
Bu ana kadar servise kaç cpu+modülleri ücreti ödediniz ?
Bağımlılıklardan öyle şak diye kurtulamazsınız(golü yediniz bir kere !).

Bazı arkadaşlar ürünü kötülüyorum anlamını çıkarmasın, benzer konuda bir çok mesaj yazdım. Siz yabancı bir ürünü kullanarak zaten işinizi pek ciddiye almadığınız görülüyor ! Yavaş yavaş, adım adım sistemi değiştirerek en kolay ve en basit şekle getirelim ki işveren yapan insanın dahi olsa tafrasını çekmesin / fahiş ücretler ödemesin.

Sanayicilik oyununda başarılar dilerim.....
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst