PLC ve tia portal için yardım?

Katılım
14 Eyl 2019
Mesajlar
51
Puanları
1
Saygıdeğer bilgili abilerim, arkadaşlarım.
Ben elektrik elektronik muh mezunuyum şu an kendimi s7-1200 üzerine geliştiriyorum. Yavuz eminoglunun tia portsl kitabı var.
Kunanda bilgim ve temel plc bikhim olmasına rağmen örnekleri anlayamıyorum. Kitaptaki örnekleri anlasam bile aklımda kalmıyor. En basitinden yıldız üçgen yol verme uygulamasında zaman komutunu niye en sona atiyoz vs mantığım bazı soruları almıyor.
Bu tia portali en güzel şekilde öğrenmek için tavsiyeniz nedir? Nerde yanlış yapıyorum?
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Koskoca forumda plcden anlayıp yol gösterecek adam yok demekki
 
merhaba.bende elektrik müh. öğrencisiyim ve aynı şekilde kendimi geliştirmeye çalışıyorum eğer ekran görüntüsü atarsan yardımcı olmaya çalışırım.
 
Hocam o şekilde değil. Ben örnekleri anlayamıyorum kafamda tam oturtamıyorum. Plc mantığını çözemedim. Kumanda ve plc temelim olmasına rağmen. Yani bir örnek var diyelim. Örnek çok zor değil ama sr yi timeri ya da niye o şekilde o sırayla kullanıyoruz kontağı niye o şekilde atıyoruz oturmuyor yani.

Mantığı öğrenmek adına bi tavsiyeniz var mı?
merhaba.bende elektrik müh. öğrencisiyim ve aynı şekilde kendimi geliştirmeye çalışıyorum eğer ekran görüntüsü atarsan yardımcı olmaya çalışırım.
 
Hocam örnek üzerinden gidersek daha açıklayıcı olur diye düşünüyorum.Bu şekilde sıralama filan havada kalıyor.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,900
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst