PLC SURUCU KOMUT PROBLEMI

Katılım
19 Ara 2012
Mesajlar
2
Puanları
1
Yaş
34
MAKINALARIMIZDA KULLANMIS OLDUGUMUZ SERVO MOTORLARIMIZ, STOP KOMUTU GELDIGINDE ANI DURUS YAPMAKTADIR. BUNUN YERINE BIZ KADEMELI OLARAK YAVASLAMASINI VE DURMASINI ISTIYORUZ. BUNUN ICIN PLC DEN KOMUT YAZILMASI GEREKIYORMUS. YARDIMCI OLACAK ARKADASLAR BANA MAIL ADRESIMDEN MESAJ ATARLARSA SEVINIRIM. [email protected]
 
kullanmış olduğunuz plc modeli nedir bu konuda bilgi vermemişsiniz bilgi verirseniz yardımcı olmaya çalışırım
 
PLC markanız ve modelinizi bilmemiz önemli.Çoğu PLC de acc time-dec time rampa ayar komutları bulunmaktadır.
 
Yapman gereken sadece dönüş veya duruş adımına bir blok ekleyip sürücünün belirli bir adımından sonra onu aktif hale getirmen. Bunu sayıcı kontağından (HSC) aldığın değerleri compare ederek yapabilirsin. Ayrıca nearest home diye bir swiç takarsan işin dahada kolay olur..
Önemli: ilave rampa atarken mutlaka varolan süreçleri askıya almanız gerekiyor. PLC çıkışında istenmeyen durumla karşılaşmamak için. .. Dinamik bir tablodan kontrol sağlıyorsanız hız değişkenini(frekans) ilave bir komutla erişim sağlayıp değiştirin.

Kolay gelsin...
 
bsfrot dostum sana ulasmaya calısyorum https://www.kontrolkalemi.com/forum/scada-bolumu/57324-zaman-degerini-scadada-okuma.html sayfadakı problemi yasıyorum sorunu nasıl çözdüğünü daha net anlatabilirmisin yardımına ihtiyacım var saygılarımla

Bunlar nelerdir ?
1-Monitoring register
2-EV (Elapsed data value)
3-SV (Set value data)

Açıklama:
(siemens ürünleri için kesinlikle bir destek söz konusu değildir )
1: Bir micro denetleyici içinde var olan bir süreç hakkında veri alabilmek için bir komut yazmanızgerekir ki mikro işlemci o dataları her taramada belleğe aktırıp sizin okumanız için hazır hale getirsin.
Bir zama tikinde 4 adet data sektörü bulunur:
a- Zaman tikinin adı veya numarası
b- Zaman şekli (çalışma)
c-Anlık çalışma değeri(EV)
d-Çıkış kontak değeri

2: EV elapsed value değerine PLC içinden ulaşabilir fakat dışarıdan ulaşamazsınız. Zaman tikinin anlık değerini gösterir. RTC uygulaması haricinde bir data alanınba convert edip kullanabilirsiniz. Fakat aldığınız değerler bir önceki tarama süresinde oluşturulduğunu unutmayınız. Gerçek zamanda okuyabilmek için daha önceden plc izlenecek veri diye kaydetmeniz gerekir.(Bu komut sabit komut değildir ve PLC içinde bulunmaz)

3: SV Set value Ayar değeridir ister data alanı olsun ister sabit bir değer olsun erişime açıktır. ve istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Varolan değerin değişmesi durumu o an için aktif olan birimlerde geçerli değildir. İlgili işlem sonlandıktan sonra aktif hale gelir. Varolan sürece müdahale etmek için zaman tikinin EV değerine müdahele etmek gerekir.

Daha detaylı bilgiyi ürününüzün dökümanlarının içinde RAM adresleri veya ilgili birim özellikleri konusu içinde bulabilirsiniz.

Kolay gelsin...
 
Çağlar Bey

Her türlü elektrik elektronik ve otomasyon sorunlarınızda ve yeni projelerinizde sizlere destek vermekten memnuniyet duyarız.
Saygılarımla

EGEPLC
ELEKTRİK ELEKTRONİK OTOMASYON SİSTEMLERİ
İRTİBAT İÇİN 0532 704 19 70
 
Son düzenleme:

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst